Korona

Petar Bošnjaković

04. 07. 2020. 14:55 1

GLAS PROFESORA Ruka ruku mije! Ni obraz vam nije važan

U objavi statistika Covid-19 u Srbiji piše "Kancelarija za IT i eUpravu otvorila je podatke i učinila dostupnim statistiku o broju građana u samoizolaciji, zaraženih virusom COVID-19, testiranim, hospitalizovanim i preminulim na teritoriji Republike Srbije".

Rodila se nada da će se konačno saznati kako je u noći između 5. i 6. juna 4.052 bolesnika jednim potezom učinjeno zdravim. Šta je bilo sa tim srećnicima, nije poznato. Ni koliko je vremena bilo potrebno da se izdaju sve te otpusne liste, uredno popunjene, proverene i potpisane od strane odgovornog lica.

Iskusnima je odmah bilo jasno da je izvršavanje te "operacije" bilo lakši deo posla. Za štimanje celokupne baze podataka potrebne su nedelje. Sada, kada su izbori prošli, "istina" može da ispliva na videlo tako da svako može da se uveri da u Srbiji nikada nije bilo više od 3.900 aktivnih slučajeva (bolesnih u nekom trenutku). 

Uzalud su neki iz dana u dan vodili evidenciju i crtali svoje dijagrame pokušavajući da dokuče šta čeka Srbiju. Pojedinci su to već sagledavali, ali nije imao ko da ih sluša.

Ali sada je u arhivu uneta gola istina. Sve ostalo je laž i uništava se. Lomače nisu potrebne, samo klik na Del. Kao što su sklonjeni i dnevni izveštaji Zavoda za javno zdravlje posle 5. juna.

Ali, ima jedan keč. Podaci su sačuvani na internetu. I to na više mesta. Na primer na sajtu :https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries 

Kažu, zaklela se "Zemlja raju...". Dobro, to je u redu, ali, postavlja se ipak jedno pitanje: Kome to služi Zavod za javno zdravlje?

Petar Bošnjaković, doktor tehničkih nauka, profesor u penziji

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati