Korona

Direktno.rs

29. 06. 2020. 23:44 8

Pismo direktoru bolnice u Novom Pazaru: Pomozi narodu i daj ostavku!

Direktore, za tebe imam samo jedno pitanje: Da li si ti normalan?! U ovakvoj situaciji, kada je našoj bolnici i našim građanima svaki zdravstveni radnik neophodan, svaki anesteziolog zlata vredan, ti našeg vrsnog anesteziologa, Dr Fekovića, šalješ na prinudni odmor i udaljavaš ga sa radnog mesta i iz bolnice - napisao je u otvorenom pismu Enes Zogić, hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru, direktoru ove ustanove dr Mehu Mahmutoviću.

Novi Pazar je najveće žarište koronavirusa ne samo u Srbiji. Na stotine bolesnih, nažalost ima i preminulih, teško je zaustaviti virus u ovom gradu. Nedostaje medicinske opreme, ali i zdravstvenih radnika, o čemu je Direktno.rs pisao proteklih dana. 

Enes Zogić, hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru, direktoru ove ustanove dr Mehu Mahmutoviću, obratio se preko Fejsbuka.

- Dr Fekovića šalješ na prinudni odmor zato što je pod enormnim stresom emotivno reagovao na neprofesionalno, neodgovorno i nemarno ponašanje "stručnjaka" iz Kragujevca koji su nam došli na "ispomoć" zbog čega je izgubljen jedan mladi život našeg policajca (da mu Bog dragi podari najlepše mesto na onom svetu, a porodici i prijateljima moje iskreno saučešće), a da mu nije pružena prilika da se za njega uradi sve što je bilo moguće! Pri tom, bili su ugroženi životi još dvojici njegovih kolega - napisao je hirurg.

"Srećom, brzom intervencijom MUP ova dva naša sugrađanina su hitno transportovana za Beograd u pratnji istog tog Fekovića, da se u toku transporta bori da ih održi u životu", dodao je Zogić.

- Da li znaš direktore, šta u ovakvim situacijama znači anesteziolog?! Da li znaš koliko naši anesteziolozi ginu od posla svo ovo vreme u borbi za svaki zivot?! Udaljavanjem Fekovića ne kažnjavaš njega direktore, kažnjavaš ovaj narod! Sa kojim pravom direktore?! Sa kojim pravom?! Zbog ovoga, a i ostalih propusta, imam samo jednu molbu za tebe, direktore: molim te, ali molim te, pomozi ovom narodu i daj neopozivu ostavku - zaključio je hirurg Zogić.

Samo tokom vikenda bilo još 68 novozaraženih u Novom Pazaru, do juče ukupan broj obolelih je bio 466. Ovim povodom i predsednik Turske Erdogan za sredu je najavio pomoć u vidu medicinske opreme, ali i lekara, a danas će u ovaj grad doći i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lonlčar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati