Korona

S. Petrović

29. 06. 2020. 16:08 30

(VIDEO) JEZIVO U NOVOM PAZARU Gde je i šta radi država?!

Trudnica u osmom mesecu u crvenoj zoni, u hodniku Infektivne klinike. Lekari sa polovičnom zaštitnom opremom. Police za lekove prazne. Ćebad koju donose pacijenti. Umesto putokaza, u hodnicima respiratori i boce sa kiseonikom. Apeli na internetu za pomoć osoblju i pacijentima u bolnici. Ovo je slika danas Novog Pazara, režiju potpisuje najsmešniji virus, poznatiji kao kovid19.

- Ja ne mogu više - rečenica je pacijentkinje koja se obraća medisinskoj sestri, a koja u potpunosti opisuje situaciju u Novom Pazaru - nemoć.

Kao ključna, ona od koje je sve poteklo je - nemoć države. Države koja je nesposobna da obezbedi minimalne uslove dostojne čoveka, 21. veka i svih laži kojim nam godinama ispira mozak.

A i zašto bi, kada su prošli izbori, a u Novom Pazaru neće biti ponavljanja. Reprizu serije o fingiranju predstavničke demokratije neće emitovati tamošnji mediji. 

Nemoćna je, u moru ovih nemoći, i medicinska sestra koja je učestvovala u raspravi sa pacijentkinjom.

- Ne mogu ni ja. Ja ovde radim četiri meseca - rekla je sestra.

Pacijentkinja je na to odgovorila da će drugačije biti kada "dobiju tužbu".

U drugom delu hodnika, kao što se vidi na snimku, ima još nekoliko kreveta u kojima pacijenti zapomažu jecanjem. A zapomaže i smeće da se izbaci iz kanti koje su raspoređene oko kreveta.

U nedostatku odgovora na ovu nemoć, građani se u velikom broju okupljaju oko inicijative skupljanja pomoći za Novi Pazar kako bi se kraj muka pacijenata i osoblja ukazao makar na horizontu.

Dok jedni članovi struke i Kriznog štaba jedu i piju po pseudodogađajima koji se od milošte zovu "simpozijum", drugi neće da kritikuju državu i predsednika jer su država i predsednik njihovi - građanima ne ostaje ništa nego se skupe i probaju da pomognu svojim sugrađanima. 

Pošto je država digla ruke.

Do sledećih izbora. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati