Korona

M. Ž.

06. 06. 2020. 19:23 0

Korona ušla u vrtić "Prva radost" u Žitorađi

Zaposlena u Predškolskoj ustanovi "Prva radost" u Žitorađi, pozitivna je na koronavirus i prebačena je u bolnicu u Niš, saznaje Direktno.rs. Ona je bila u kontaktu sa ostalim osobljem, kao i sa decom. Danas su testirani gotovo svi zaposleni u ovom vrtiću, a rezultati testova biće objavljeni narednih dana.

- Danas je u vrtiću "Prva radost" u Žitorađu rađen test na koronavirus svim zaposlenima. Pre tri dana, radnica vrtića je testirana na Covid-19, bila je pozitivna i prebačena je u Niš. Kontakt je imala sa čovekom koji je već izvesno vreme u bolnici u Nišu, pošto je bio pozitivan na testiranju. Njega su najpre pitali sa kim je bio u kontaktu prethodnih dana i on je kao jednu od osoba naveo i vaspitačicu iz pomenutog vrtića, za kju se kasnije na testu ispostavilo da je zaražena - rekao je izvor Direktno.rs iz grada na jugu Srbije, koji je želeo da ostane anoniman (identitet poznat redakciji).

Prema rečima našeg sagovornika, pretpostavlja se da je zaposlena u vrtiću bila asimptomatična, ali je prethodnih dana bila u kontaktu sa zaraženom osobom, od koje je, prema pretpostavkama, dobila koronu.

- Ona je inače supruga zamenika predsednika opštine Žitorađa, a muškarac koji je bio zaražen poslednjih dana je bio u kontaktu sa njom i njenim mužem, pošto je često dolazio kod njih kako bi se dogovarali nešto u vezi sa poslom koji su mu obećavali. Kako se on zarazio, to ne znam. Takođe, nije poznato da li je i njen suprug pozitivan na Covid-19 - dodao je izvor, uz napomenu da je ona već nekoliko dana bila na poslu, pa su zbog toga svi zaposleni morali da budu testirani.

Velika je verovatnoća, kaže on, da među njenim kolegama ima još obolelih od korone, ali precizni detalji će se znati nakon objavljivanja testova ostalih zaposlenih u PU "Prva radost".

- Ukoliko se ispotavi da je zaraženo još nekoliko vaspitačica, osoblja i dece, to bi bila katastrofa - zaključio je sagovornik Direktno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati