Korona

[ Izvor: Južne vesti ]

23. 05. 2020. 23:38 6

Petak zvanično bez žrtava - umrli u Nišu nisu ušli u statistiku

Prema zvaničnim podacima Kriznog štaba, 22. maj bio je prvi dan od početka epidemije virusa korona u Srbiji u kome nijedna osoba nije preminula od posledica ove bolesti. Ipak, pojedini zaposleni iz Kliničkog centra Niš potvrdili su za "Južne vesti" da su upravo tog dana dve osobe, koje su se tamo lečile od korone, preminule - žena iz Vranjske Banje i muškarac iz okoline Leskovca. Objašnjenja od nadležnih zašto ovi preminuli nisu ušli u statistiku nema.

Prema rečima izvora iz Kliničkog centra, 57-godišnji muškarac koji je u sredu prebačen iz leskovačke bolnice u niški Klinički centar sa dijagnozom covid-19  preminuo je u petak ujutru, 22. maja, ali nije "uračunat" kao preminuli za taj dan u podacima koje svakoga dana objavljuje Ministarstvo zdravlja.

- Dvoje ljudi koji su umrli u gradu Nišu i zemlji Srbiji su NIKO. Nisu ni živeli, nisu ni postojali, nisu ni umrli... Država i KC ih ne priznaju. Da li su fotelje zaista važnije od ljudi? - pita se jedan od trojice lekara.

Žena iz okoline Vranjske Banje koja se od virusa korona lečila u Nišu, preminula je u petak popodne, saznaju "Južne vesti". Iako za sada niko od nadležnih to nije potvrdio, Banjom se pronela vest da je žena najpre hospitalizovana u Vranju, zatim prebačena u Niš i juče preminula od komplikacija izazvanih virusom korona.

Virus je potvrđen i kod članova porodice preminule i da su oni hospitalizovani u Vranju.

Na pitanje o preminuloj pacijentkinji iz Banje, direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić rekla je "Ne mogu o tome da govorim. Nisam imala takvu informaciju, ona je ovde primljena u stabilnom stanju".

Prema danas objavljenim zvaničnim podacima, još jedna osoba je preminula u Srbiji, ali nema objašnjenja da li je to pacijentkinja iz okoline Vranja. Reč je o 238. žrtvi ovog virusa u Srbiji i nije precizirano odakle je.

Kako se dogodilo da juče bude objavljeno da je to prvi dan bez žrtava virusa korona u Srbiji, dok iz Kliničkog centra stižu informacije o dvoje preminulih, na pitanja Južnih vesti nema odgovora ni iz lokalnih, ni iz republičkog Kriznog štaba, niti iz Ministarstva zdravlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati