Korona

Direktno.rs

20. 04. 2020. 23:14 15

SVESNO LAGALI Kon: U početku nismo imali testove i uslove

Epidemiolog Predrag Kon je gostujući večeras u emisiji "Ćirilica" na TV "Hepi", rekao kako država Srbija u početku nije imala dovoljno testova, ali da su odlučili da izađu u javnost i kažu "imamo dovoljno opreme da odradimo jedan posao koji će spasiti živote".

- Stvarnost je takva kakva jeste. U trenutku kada preuzimate nešto imate određen nivo zaštitne opreme. Vi možete da izađete pred narodom i da kukate kako nemate testova i opreme ili ćete da izađete i kažete "imamo dovoljno da odradimo jedan posao koji će spasiti živote". To smo mi uradili i napravili smo sistem koji je u tom periodu sve vreme na iglama čekao i zaštitnu opremu i testove - rekao je Kon.On je dodao da je taj sistem u početku otkrivao samo one koji su imali teške forme bolesti - temperaturu preko 38, putovali pre toga i imali kontakt sa zaraženima i da je to moglo epidemiološki da se utvrdi.

- Onda je se desio napad, mislim pritisak, svi su hteli da testiraju, međutim nije bilo testova - kazao je epidemiolog.

Postavlja se pitanje zašto su naši stručnjaci i vlast krili istinu, a samim tim obmanjivali javnost i narod na početku pandemije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati