Korona

P. M.

20. 04. 2020. 14:24 23

Vučić o zaraženim medicinarima: Nije to ništa! (VIDEO)

U Srbiji su koronavirusom pogođeni zdravstveni radnici. I dok im cela Srbija tapše, predsednik Srbije, bez i malo empatije, na TV Pink, izgovori da je to njihova obaveza i ih je za to država školovala!

Komentarišući ogroman broj zaraženih zdravstvenih radnika, Vučić je hladnokrvno rekao i ovo: “Ništa to nije. Znate, kao kad imate rat, najveći broj vojnika će da pogine. Te ljude školujete, ceo život u njih ulažete sve vreme, trudimo se da do rata ne dođe, ali kad dođe do rata… pa čekajte, ceo život vas plaćamo da budete vojnici.”

Dakle, lekari i medicinske sestre su vojnici u ratu protiv koronavirusa i to što će najviše da ih strada je normalno!? Normalno je da će deca ostajati bez majke ili oca, roditelji bez sina ili kćerke! Predsedniče Srbije, kako to može da bude normalno!?

Gostujući na Pinku, Aleksandar Vučić nije pokazao ni trunku sažaljenja za medicinske sestre i lekare koji masovno oboljevaju. To je možda i objašnjenje zašto medicinski radnici nisu imali adekvatnu zaštitu od početka epidemije i zašto na apele opozicije da se to obezbedi vlast nije reagovala.

Poređenjem sa vojnicima u ratu Vučić je i sugerisao da država čitav život školuje i plaća lekare da bi se jednom u svojoj karijeri borili protiv neke epidemije i stradali. 

“Najveći broj lekara će uvek da bude zaražen”, rekao je Vučić i potvrdio da je njemu normalno i logično što u Srbiji najviše stradaju zdravstveni radnici, koji čine čak 11% ukupno zaraženih. Naravno, Vučić ne bi bio Vučić kad ne bi slagao. Procenat zaraženih zdravstvenih radnika u Srbiji je višestruko veći ne samo u Kini ili Nemačkoj, već je veći i od procenta u u Italiji. Naime, Italija koja je najviše stradala, ima među zaraženima manje od 10% medicinara!

U očajničkom pokušaju da spasi svoj rejting, Vučić za loše rezultate države u borbi protiv pandemije sada pokušava da okrivi i zdravstvene radnike pričom da je “ne mali broj lekara i medicinskog osoblja” izbegavao svoje obaveze.

Za razliku od celog sveta, Vučić izgleda ne shvata značaj zdravstvenih radnika i očigledno je spreman da ih žrtvuje. Zato i ne čudi što ih je godinama organizovano slao u Nemačku i druge zemlje. Danas lekarima daje dodatak od 80 evra na platu od 800 a sestrama 40 evra. Za njega njihov dan rada u najtežim uslovima gde rizikuju život zaslužuje nagradu od STO PEDESET dinara!!

Posle svega što su prošli i čuli o sebi, posle ovakvih izjava ne treba da nas čudi ako više ni jedan lekar ili medicinska sestra neće želeti da ostanu i rade u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati