Korona

[ Izvor: Infocentrala.rs ]

01. 04. 2020. 23:08 0

Doktori iz Ćuprije: Zarazili smo se u bolnici!

U ćuprijskoj bolnici stanje nije dobro. Svakog dana stižu izveštaji da je sve više lekara i medicinskih sestara pozitivno na koronavirus.

Juče je od posledica Covida-19 preminuo dr Goran Ivanković, a iako štab za vanredne situacije na čelu sa predsednikom opštine Ćuprija Ninoslavom Erićem ističe da se ovi lekari nisu zarazili na radnom mestu, struka ih demantuje. Doktor Predrag Drenovaković, urolog u ovoj bolnici oštro odbacuje tvrdnje Erića.
- Nismo mi uvozni lekari ćuprijske bolnice. To je uvreda. Dr Goran Ivanković je iz Paraćina, radio je u Ćupriji, tu se zarazio i zbog toga umro. Testiran je tek kada je legao na odeljenje, zbog simptoma i gušenja. Radio je pod temperaturom, ne zato što je hteo. Trebalo je da bude sklonjen, zaštićen, kao i svi mi. Sedeli smo zajedno svako jutro. Pokojni dr Goran je predlagao da se naprave timovi pre dve i po nedelje, ali stav je bio da svaki dan svi dolaze na posao, jer nije bilo instrukcija iz ministarstva - rekao je doktor Drenovaković za portal infocentrala.rs.

Doktor Drenovaković, koji je juče saznao da je pozitivan na koronavirus, kaže da su lekari u Opštoj bolnici u Ćupriji ogorčeni.

- Rezignirani samo takvim izjavama najodgovornijih ljudi u Ćupriji, mi nismo uvozni doktori, ne uvozimo koronu u Ćupriju, zarazili smo se na radnom mestu. Posle testiranja dežurao sam 24 sata, terali su nas da radimo iako smo bili u direktnom kontaktu sa obolelim kolegama, to je asurd što se radi. Iako nam je kolega umro, koji je bio sa nama u sobi, moramo da radimo. Navodno da radimo dok ne stignu rezulati, koliko ćemo mi njih da zarazimo u krugu oko nas za to vreme? - pita se doktor Drenovaković i nastavlja:

- Svi mi koji smo imali direktan kontakt sa zaraženim ili obolelim treba da idemo 28 dana u izolaciju, a to je masovno. Tu je i kolega iz sobe, operisali smo zajedno... Šta da rade instrumentarke, koje su bile glava do glave. Ubacili ih u smene jer nema ko da radi. Na šta to liči.

Dr Drenovaković i još lekara pozitivni su na koronu, a uzeti su testovi još za 26 osoba.
Predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić, koji je i šef Kriznog štaba, objavio je na svom fejsbuk profilu da niko od lekara nije zaražen na radnom mestu. Na konferenciji za medije, koja je održana danas u Beogradu, nije bilo reči o situaciji u bolnici u Ćupriji iako su novinari postavljali ovo pitanje.

Na svojoj fejsbuk stranici predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić objavio je sasvim drugačiji podatak.

- Kako je moglo da se čuje na sednici Štaba za vanredne situacije, ova mera je direktna posledica sve jasnije indicije da je većina od devetoro medicinskih radnika, koji su zaraženi koronavirusom, kontaminirana van radnog mesta - napisao je Erić.

Direktor bolnice u Ćupriji prebačen u Beograd

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji doktorSlobodan Gajić pozitivan je na koronavirus. On je prebačen sinoć za Beograd i nalazi se na odeljenju KBC "Dragiša Mišović".

Gajić je juče rekao novinarima da je kod devetoro zdravstvenih radnika ove bolnice potvrđen koronavirus. Rezultati za ostale medicinske radnike se čekaju, a testirano je 26 osoba.
Ćuprijski štab za vanredne situacije najavio je masovno testiranje zaposlenih u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Zavodu za javno zdravlje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati