Korona

Direktno.rs

26. 03. 2020. 11:49 1

Korona ringišpil u Srbiji, cena karte - život

Bitka protiv koronavirusa zavisi od vlasti, lekara i društva. Društvo je, najpre pripremano za smejuriju, sada za katastrofu, pa se polako privikava između ta dva, lekari bezrezervno rade svoj posao, zbog čega im treba skinuti kapu, a kako funckioniše deo sa vlašću, po pitanju organizacije?

Naime, ključni dani borbe koje je vlast trebalo da vodi, provedeni su u šegačenju sa "najsmešnijim virusom u istoriji čovečanstva", a kada je ta bitka sa vremenom izgubljena, vlast je pokušala krivicu da prebaci na narod, bezuspešno, pa na ljude iz dijaspore, bezuspešno, a jedini posao koji sada treba da obavlja, organizaciju, obavlja - katastrofalno. Tome svedoči i priča Milutina Miloševića, korisnika Tvitera.

- Moj drug i ispisnik (60+) već danima ima respiratorne probleme: temperatura, teško disanje, suvi kašalj. Poznato? Bio se povukao u izolaciju u vikendicu, ali mu je bilo sve gore. Zvao sve ove telefone za epidemoju, ali od toga nema pomoći. Danas ga sin dovezao da vidi da li je koronavirus - započinje priču na Tviteru Milošević.

Onda je usledilo šetanje od ustanove do ustanove, što navodi na zaključak da je organizacija katastrofalna. Procenite sami.

- Prvo su otišli u "Dragišu Mišović", jelte, tamo se smeštaju oboleli od korone. Oni ih upute u Klinički centar da se prvo testira. U KC im kažu: "Ne testiramo mi, idite u Infektivnu kliniku". Kad su se pojavili na Infektivnoj, kao da su uneli pet tona virusa: "Jeste li normalni? Šta tražite ovde? Ne dolaze kod nas zaraženi".

Iako su objasnili da su poslati tu iz KC i da ne znaju da li je čovek zaražen, jer bi tek trebalo da se testira, upućen je dalje.

- Idite u Dom zdravlja - rekli su na Infektivnoj, a na sugestiju da su tamo već zvali i da ne rade testiranja, na Infektivnoj su odgovorili da je "nov sistem" i da "od danas rade, idite tamo".

Međutim, "vožnja" od ustanove do ustanove tu ne staje. U Domu zdravlja Novi Beograd dočekuje ih pitanje "od koga ste zaraženi?"

- Ne znam ni da li sam zaražen, a kamoli od koga. Treba da se testiram - odgovorio je nesrećni čovek.
- A, to nije kod nas. Idite na Staro sajmište - glasio je odgovor.
- Zvao sam i njih. Odgovorili su mi da su tamo samo tri operaterke na telefonima i da ne testiraju.
- Od danas rade, nov je sistem, idite tamo - glasio je odgovor.

Na Starom sajmištu, nastavak istovetne priče.

- Od koga ste se zarazili?
- Ne znam ni da li sam zaražen, a kamoli od koga. Treba da se testiram - opet je glasio odgovor.
- Mi ne testiramo. Jedino doktor može da vas pregleda - rekli su na Sajmištu.

Tu se ringišpil zaustavio, ali vrtenje nije dalo rezultata. Pacijent je pregledan, oslušana su mu pluća, rečeno mu je da su čista i poslat je kući.

- Eno ga u stanu, jedva govori, jedva diše. Je*ala vas ofanzivna taktika protiv koronavirusa, Sajam, hiljade testova, arapski respiratori, praporci i šoping u Milanu - zaključio je Milutin Milošević.

Ako je verovati priči, onda je organizacija katastrofalna. Ili iko misli da je ovo normalno, da cena karte korona ringišpila može da bude nečiji život? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati