Korona

Lj. S.

24. 03. 2020. 17:20 1

HLEB I PAŠTETA Srbi u izbegličkom kampu u Subotici

Oko 60 državljana Srbije koji su sinoć došli iz Pariza, odvezeni su iz Beograda u izbeglički kamp kod Subotice, a uslovi u kojima se nalaze su nehumani i protiv svakih zdravstvenih mera koje je uvela Srbija u ciliju sprečavanja širenja koronavirusa.

- I dalje se ne zna gde ćemo i šta ćemo. Čekamo da nadlaženi odluče. Pogledajte na šta liče kreveti. Zdrave su nas stavili ovde, oni očigledno hoće da dobijemo virus. Lekari su proverili da smo zdravi i rekli da možemo da idemo na 14 dana u samoizolaciju, ali se i dalje čeka da neko nadležan kaže šta će biti sa nama - kaže jedan od Srba koji su doputovali iz Pariza.

Na video-snimcima koje su nam prosledili mogu se videti uslovi u kojima se oni nalaze. Prostorije prepune ljudi koji nose zaštitne maske. Prljavi, izgaženi krevet, zarđali i zapušteni toaleti, bez ikakvih higijenskih uslova.- Ovde mi trebamo se tuširamo, pogledajte kupatilo - rekao je on, pokazujući kako je toalet pun pljavih maramica, rđe i fekalija.

Državljani Srbije se pitaju "da li se može živeti u takvim uslovima?"Takođe, na snimku se može videti kako su u džakovima dobili hranu - veknu hleba i paštetu.

- Nije humano. To su od juče dva autobusa, svi iz Pariza. Jedan autobus su poslali i smestili u hotel u Rakovicu. Nije mi jasno, ovi koji su došli iz Dohe, njih su poslali kućama, kakvi su to dvostruki standardi?  Drže ih u Subotici kao najgore kriminalce u nehumanim uslovima - rekla je jedna žena. 

Putnici iz Dohe su autobusima prevezeni do svojih kuća gde su stavljeni u izolaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati