Kolumne

Branko Miljuš [ Izvor: SSP/Nova.rs ]

07. 07. 2024. 15:18 1

"Vesić i Šapić se svađaju poput pijanih gostiju u bircuzu pored puta"

Dok se Beograd davi u poplavama, nasilju i korupciji, lažni gradonačelnik Šapić se bavi ministrom Vesićem. Dok višestruko preplaćeni infrastrukturni projekti kasne resorni ministar Vesić se bavi tiktokom i Šapićem, samo suptilnije. Ovaj režimski dvojac nekada je bio u istoj stranci i podržavao je istu politiku. Kada je ta stranka izgubila izbore, dvojac je promenio stranku i ubeđenja - navodi u autorskom tekstu Branko Miljuš, narodni poslanik i član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP), koji prenosimo u celosti.

Danas su opet u istoj stranci, onoj na vlasti i podržavaju istu politiku, ali su im kombinacije različite pa se svađaju poput pijanih gostiju u bircuzu pored puta. Šapić i Vesić su tipični predstavnici novokomponovane elite zavisne od vlasti. Bez vlasti su ništa i toga su svesni. Za vlast bi uradili sve i to ne kriju. Na poziciju su došli preletanjem i muvarenjem.

Jedan je tri puta izgubio izbore za gradonačelnika i pored epske krađe o kojoj je pričala cela Evropa, a drugi se uporno krije na naprednjačkim listama i vreba svoje meste u vlasti svestan da za njega ne bi glasao ni komšiluk. Obojica su Vučićev izbor. Deo su tima čiji je on selektor i koji, kako je onomad rekao, treba da igra poput Bajerna, Mančestera ili tako nešto. Ako vaskolika tabloidna javnost traži smenu Piksija, šta ćemo sa samoproglašenim selektorom Vučićem. Jer ovaj tim se raspao, igrači se međusobno ne podnose.

Sa pravom proglašavaju jedni druge neznalicama. Vređaju se onako kako vređaju građane, neistomišljenike i novinare. Za to vreme sve oko nas se raspada. Psihoza straha zbog nesposobnosti vlasti da reši bilo koji problem, parališe društvo u kome se ne živi već se preživljava zbog manjka pravde sigurnosti i standarda. Na sve to Vučić ćuti. Ne menja selektor svoj tim. Čak ni doktora Šapića koji priča kako je podneo najveću žrtvu jer je svoj SPAS kolektivno uvalio na funkcije i državne plate.

Ne menja ni specijalistu za kvarenje igre Vesića. Neki kažu da je to zbog EXPO-a koji će građane koštati 17,8 milijardi evra od kojih će se značajan procenat preliti u džepove omiljenih režimskih izvođača, partnera i biznismena.

Možda više Vučić i ne sme nikog da menja. Zna on sve o njima, ali znaju i oni sve o njemu. Samo naprednjačka omerta i izborni inženjering u koji su svi uključeni je garancija ostanka na vlasti i slobodi. Mislite od tome kada sledeći put budete slušali nepristojno duga Vučićeva obraćanja u kojima se smenjuje red najava kataklizmičnog svetskog rata, domaćeg privrednog rasta i vulgarnih kritika neistomišljenika. Mislite o tome i kada vam profesionalni analitičari budu objašnjavali da je politika nešto od čega treba bežati. I znajte oba ova mišljenja zapravo služe konzerviranju besmisla u kome živimo.

Branko Miljuš, narodni poslanik i član Predsedništva Stranke slobode i pravde

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati