Kolumne

[ Izvor: Dejan Ljutić ]

27. 05. 2023. 07:00 20

Da branimo, kad i kako?

Aleksandar Vučić svakako zna da je igranje vojskom skupa i opasna igrarija. Ili ne zna, ili misli da je gotovost njegova lična igra vojnicima na zamišljenoj tabli. Svi su već navikli na podizanje gotovosti, bez naznake šta to uopšte znači. Ali, Kurtiju se ne može verovati, valja biti oprezan.

U četiri opštine na severu Kosova u petak su se oglasile sirene za uzbunu, a zabrinuti građani okupili oko zgrada opština. Kosovska policija je saopštila da pomaže novoizabranim gradonačelnicima "da ostvare pravo na rad u zvaničnim opštinskim zgradama". Policija je ušla u zgradu opštine Zvečan, pošto je prethodno ispalila suzavce i šok bombe. Predsednik Aleksandar Vučić izdao je naredbu da se Vojska Srbije stavi u najvišu borbenu gotovost.

Trebalo bi da naslutimo da Šef svakako zna da je igranje vojskom skupa i opasna igrarija. Ili ne zna, ili misli da je gotovost njegova lična igra mučnim vojnicima. Ti generali će ga poslušati začuđeni pred svojom sudbinom o kojoj oni ne odlučuju. Slutimo da su oni uplašeni za stanje svog razuma i spremni za najvažnije odluke. Šta im on govori? Da će sigurno, kad je završio miting, zaštititi srpski narod gde god se on nalazi. Možda, da smo snažni, najjači u regionu i svuda gde nas ima, a inače nema.

Svi su već navikli na podizanje gotovosti, bez naznake šta to uopšte znači. Ali, Kurtiju se ne može verovati, valja biti oprezan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati