Kolumne

Nenad Kulačin [ Izvor: Danas ]

14. 09. 2022. 06:00 30

Mitrović će srušiti i Vučića

Tačno je da je Srbija autokratska država. Istina je i to da smo zemlja hibridnog režima koji ne toleriše drugačije mišljenje i različitost. Najgore od svega je to što je Srbija dozvolila sebi da Željko Mitrović postane to što jeste.

Kada bih bio u prilici da vodim normalan i civilizovan razgovor sa lažnim carem Aleksandrom Vučićem, jer je sve očiglednije da je pravi vladalac upravo Mitrović, upitao bih da li se pomalo pribojava, ako ne i plaši, vlasnika Pink imperije.

Pustimo malo mašti za volju i zamislimo situaciju da dođe do kurcšlusa na relaciji Mitrović – Vučić. Kakav bi dokumentarni film ljubičasto carstvo prezentiralo svojoj publici o Vučiću? To bi bilo neslućeno ludilo. Kakve bi se tu priče ispričale verovatno ne možemo ni da naslutimo.
Što je najgore, ovakav ishod višedecenijske saradnje, započete u skaradnom programu „Plesom do snova“, u kojem je Vučić pokušavao da pleše sa nekim curama, sasvim je moguć bez da se Vučić bilo šta pita.

Tokom svoje vladavine dozvolio je ovom „zlu sa Dedinja“, mislim na Pink, da postane država u državi, možda čak i moćnija institucija od same Srbije. U takvim situacijama obično dolazimo do te tačke kada se nema kud, već se gazeći preko mrtvih stiže do samog vrha. Vučić se tu ništa neće pitati, niti će bilo šta moći da uradi. Naravno, pod uslovom da do toga dođe.

Tako je Mitroviću odlično došao ovaj sukob koji ima sa Bogdanom Ilićem aka Baka Prasetom kako bi pokazao ko ja, šta je i koliko može. Mitrović je sam rekao da je sve ratove koje je ranije vodio, redovno je dobijao. Naročito onaj koji je imao sa Oliverom Ivanovićem. Dragan Đilas je pretekao, nekako, ali kako je krenulo Baki Prasetu je bolje da se ne vraća u Srbiju.Dugonajavljivan dokumentarac o Baki Prasetu od dva sata, sve sa sumnjivim svedočenjem jednog od učesnika Zadruge i jedne od učesnica Pinkovog projekta „DNK“, sve je nižerazredni polusatni pamflet. Međutim, i takav Mitrovićev uradak nije prošao bez reakcije Tužilaštva koje se zbog njega probudilo i debelog višegodišnjeg zimskog sna.

To je isto ono Tužilaštvo koje godinama ćuti o svim onim stvarima i ljudima koji vape za pravdom. E, toliko je postao moćan Mitrović da na njegov najobičniji lažljivi pamflet reaguje Tužilaštvo i priziva Baku Praseta na saslušanje.

Mitroviću je u današnjoj Srbiji dozvoljeno sve, od neplaćanja poreza do zloupotrebe nacionalne frekvencije za lične obračune, plus Zadruga. Sukob njih dvojice ne sme da bude predmet interesovanja javnosti, jer se u normalnim društvima tako nešto rešava pred sudom. Tamo se lepo utvrdi ko je kriv, ko kome duguje novce, ko nije platio porez, ko se drogira, a ne javno dobro da se koristi za najodvratnije razračunavanje.Zamislite samo da je, kojim slučajem, Baka Prase ubio neku devojku tako što ju je udario besnim kolima na pešačkom prelazu pri ogromnoj brzini i pobegao sa lica nesreće. Mitrović bi seirio nad tom situacijom bez pardona. Ionako se ponaša kao bahati pijanac u staklarskoj radnji.

Imperator Pinka uživa bezrezervnu podršku REM-a. Brane ga kao da im je iz oka ispao. Kaže šefica tog tela Olivera Zekić da je „od izuzetnog javnog interesa utvrditi društvene anomalije poput Bake Praseta“. Naravno da Zekić ne pada na pamet da barem pod upitnik stavi zloupotrebu nacionalnog dobra, što nacionalna frekvencija jeste, u ovom privatnom ratu.

Baka Prase nema mediji, ima ogromnu pratnju na internetu koja će sigurno negde da pomrsi Mitrovićeve konce, ali je jasno da je Pink mnogo moćniji od YouTube kanala jednog momka koji sigurno nije „cvetak zanovetak“. Niko, pa ni Baka Prase ne zaslužuje to što mu se događa samo zbog pitanja oko dugovanja nekih para.Apsolutno je jasno da se Mitrović sa svim svojim protivnicima obračunavao na isti način. Sada je otišao stepenik iznad i ne bira sredstva i načine. I svako ko se drzne da ga bilo šta pita ili kritikuje može da očekuje film o sebi.

Da sam na Vučićevom mestu, zapitao bih se i za sebe. Ko zna šta donosi dan, a šta noć. Praveći svoje lažno carstvo, stvorio je više nego stvarnu imperiju koja mu može doći glave, u figurativnom smislu, kada god to da Mitrović poželi. Uostalom, ako je Mitrović uspeo da prevesla jednog Slobu i Miru, sa Vučićem je moguće da završi u jednom zalogaju.

#izVucicemose

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati