Kolumne

[ Izvor: Davor Kalajžić ]

01. 02. 2022. 06:00 8

Izdajnik

Crveno-crna koalicija potpisala je kapitulaciju Srbije 9. juna 1999. Odrekli su se ne samo AP KiM, već i dela "centralne" Srbije. "Kumanovskim sporazumom" uspostavljena je tzv. "kopnena zona bezbednosti" koja je okupirala 5 km zemlje i 25 km vazduha unutar "centralne" Srbije. Tek je Nebojša Čović krajem maja 2001. sa generalima Pavkovićem, Krstićem, Obradovićem, Lazarevićem, Stevanovićem i Stefanovićem, uspeo da SRJ i Republiku Srbiju vrati na administrativnu liniju sa AP KiM.

Živu ranu koju su Čović i nejaki Koštunica jedva zakrpili, ponovo je otvorio Boris Tadić, a Aleksandar Vučić je od rane napravio gnojnu kavernu. Briselski i Vašingtonski sporazumi, te Otvoreni Balkan, samleli su Rezoluciju 1244 i srpsku državnost nad AP KiM, te Albancima širom otvorili vrata za stvaranje Velike Albanije na tlu Srbije.

Gomilanjem afera na domaćem terenu i eliminacijom političkih neistomišljenika, Vučić je maskirao galopirajuću izdaju AP KiM. Ovih dana je takozvanim "referendumom", "atentatom" i "povlačenjem sa funkcije" pokrio još nekoliko albanskih poteza usmerenih na formiranje "Velike Albanije".

Oćutala je Srbija na ukidanje granica između "Kosova*" i Albanije koje se desilo na vrlo perfidan način kroz "ujedinjenje" graničnih policija po sistemu jedan prolaz-jedan šalter-jedna kontrola, da bi potom ovih dana usledio sledeći korak, a to je stvaranje "teritorijalno-administrativne celine" u širini od 30 km na obe strane.

Pre toga, opet uz gromoglasno prećutkivanje i sramno zataškavanje Srbije i ambasade Ruske Federacije, tzv. "Kosovo*" je proteralo već četvrtog ruskog diplomatu i sprema se da zatvori "Kancelariju za vezu ambasade Ruske Federacije u Srbiji sa sedištem u Prištini".

U međuvremenu, Ivica Dačić priprema srpsku javnost na to da je "Kosovo*" blizu članstva u Interpolu, a moguće i UNESCO-u, a perači mafijaških para kroz megalomanske projekte radova "na vodi", zadovoljno trljaju ruke povećanim prilivom jeftine albanske radne snage Otvorenog Balkana.

To će za reperkusiju imati to da će bratomafija koja se već našla na crnoj američkoj listi sankcija uskoro završiti na poternicama Interpola, što će, nema sumnje, uneti velike turbulencije unutar vladajućih struktura, a novim vlastima širom otvoriti vrata za žestok obračun sa mafijom.

U cunamiju albanskog čišćenja ostataka Srbije i Rezolucije 1244, Kurti je rešio da se oslobodi i bilo kakvog traga ZSO. U borbi protiv organizovanog kriminala na AP KiM, obrušio se na stubove kriminala unutar "Srpske liste". Jedan za drugim padaju čelnici "SL" iz Štrpca, Gračanice, Gnjilana, a oblak se nadvio i nad Mitrovicom, onom severnom.

Banditi koji su razorili srpsku državnost na AP KiM kroz delovanje "Samostalne liberalne stranke", postali su kičma "SL". Uz podršku i direktive Aleksandra Vučića, Marka Đurića i bogoslova Petkovića, demolirali su demografsku sliku srpskih opština centralnog Kosova. Uz debele provizije, izdali su na hiljade građevinskih dozvola Albancima, koji su to iskoristili da turbo urbanizmom devastiraju katastarske zone Štrpca, Čaglavice, Gračanice, Lapljeg Sela, Ugljara, Preoca, Batusa, Lipljana, Gnjilana i okolnih sela. "SL" bagra je uspela da od Srbije otuđi i Nacionalni park Brezovica!

Novokomponovani SL/SNS evro milioneri navalili su da novac peru stanovima u Beogradu na vodi, ali i po Crnoj Gori i regionu i gde god su stigli. Pošto su masovnim proneverama i krađom u potpunosti demolirali bit postojanja ZSO, poremetili nacionalnu i demografsku strukturu srpskih sredina, uradili sve što je bilo moguće u albanskom interesu, postali su balast, pa je Kurti rešio da ih pohapsi i time jednom zauvek stavi tačku na to poglavlje, poglavlje koje je Aleksandar Vučić proglasio svojom najvećom pobedom na Kosovu – "25. 8. 2015. Čestitam formiranje Zajednice srpskih opština našem narodu na Kosovu i Metohiji".

Aleksandar Vučić prihvatio je razgraničenje, ukinuo organe Republike Srbije na AP KiM, priznao separatistički Ustav, zakone i organe vlasti, pa im poklonio i svu državnu imovinu, te omogućio prelivanje albanske državnosti na srpsko Kosovo, čime se stvaraju uslovi da "Kosovo*" postane teritorija Albanije, posle čega automatski postaje članica UN.

Izdajnik!

Davor Kalajžić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati