Kolumne

[ Izvor: Srđan Milivojević ]

23. 01. 2022. 10:23 18

Pink vlak u ružičastoj magli

Tito je imao plavi voz kojim se navozao onoliko po svetu. Vučić ima pink vlak, kojim ga Željko Mitrović i Krle navlače ovoliko. I to na tanak led.

Plavi voz je bio čudo tehnike, pink vlak je čudo psihijatrije. Plavi voz je ispisao nove stranice istorije. Pink vlak je ispisao novu dijagnozu na stranicama psihičkih bolesti. Plavi voz je imao salon Šarl de Gol, pink vlak ima salon Laza Lazarević. Plavi voz je opsluživalo obučeno osoblje. Pink vlak oplsužuju psihijatri. U plavom vozu putniku No1 osoblje je vezivalo leptir mašnu, u pink vlaku osoblje bi treblao putniku No 1 da veže rukave košulje na leđima.

Tita je šef Narodne milicije Gavrilo danima čekao na železnickoj stanici Gornje Polje. Vučića pukovnik policije Vulin još uvek čeka na stanici u Staroj Pazovi. Tito je imao 900.000 članova partije u Srbiji, od toga 100.000 na Kosovu i Metohiji. Vučić ima isto toliko članova partije, ali mu članovi na Kosovu i Metohiji imaju i člansku kartu partije Ramuša Haradinaja i Aljbina Kurtija sa kojim su u koaliciji.

Tito je plavim vozom išao na Kosovo i Metohiju kad je hteo. Vučić svoje pulene na Kosovo i Metohiju šalje freskopisanim vozom, koji se isprazni već u Topčideru pa tako prazan jedva stigne do Raške. Tito je dva puta bio u Pećkoj patrijaršiji, Vučić ne može ni do Leška od kada je juna 1999. portu Pećke patrijaršije pretvorio u parking za NATO tenkove.

Titov plavi voz je stigao na sve evropske meridijane, Vučićev pink vlak i dok stoji u mestu, ide ka Zabeli. Atentatori na Tita su bili poznati jedino obducentima, atentatori na Vučića nisu se pojavili samo još u kvizu Slagalica. Leka Ranković je pokušao da prisluškuje Tita pa je nestao, Stefanović je prisluškivao Vučića pa je postao ministar odbrane.

Plavi voz se nikada nije zaglavio u snegu, pink vlak se zaglavio u propagandnoj magli, ružičaste BIA. O plavom vozu su se prepričavale dogodovštine sa putovanja po Evropi, o pink vlaku se pričaju vicevi.

Hangar i depo u kom se čuva Plavi voz sagradili su Titovi politički protivnici na društveno korisnom i popravnom radu. Vučićevim političkim protivnicima, Oliveru Ivanoviću i Vladimiru Cvijanu, onomad smo održali četvorogodišnji parastos.

Kraj Titove epohe označilo je putovanje plavog voza od Ljubljane do Beograda i Kuće cveća. Kraj Vučićevog samovlašća označiće putovanje plavom maricom od Andrićevog venca do Ustaničke ulice i zgrade Specijalnog suda. To putovanje već je počelo pink vlakom. Uskoro će presedanje na stanici u Bačvanskoj. I kontrola karata.

Spremite se da 3. aprila mašemo putniku pink vlaka bez voznog reda. Navozao se i on a navozao je i mnoge od nas.

A Vulin? Njega ćete naći na stanici u Staroj Pazovi. Čeka voz za Kanadu. Da obiđe tetku.

Samo lek da odnese. I svoj da popije. A u međuvremenu će i Gavrilo iz filma Tri karte za Holivud da pristigne. I ona čuvena:

"Milicijo, postupi po naređenju!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati