Kolumne

Vlada Živanović [ Izvor: Danas ]

08. 12. 2021. 14:38 16

Nole od ljubavi do mržnje

Kratak je put od ljubavi do mržnje, naročito u tabloidima. Novak Đoković ga je prešao za samo par dana, i to mu čak nije prvi put.

Objava na društvenim mrežama najboljeg tenisera sveta da su „čist vazduh, voda i hrana ključevi zdravlja“, te da je „bez toga svaka reč o zdravlju suvišna“ bila je signal za režimske novinare da ljubimca pretvore u izdajnika nacije.

Međutim, nije lako nekog ko je više od decenije u svetskom vrhu uvaljati u blato kroz nekoliko naslova.

To se najbolje videlo pre tri i po godine kada se fotografisao sa fudbalerima Hrvatske i poručio da će navijati za njih na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Prvi kamen je tada bacio istaknuti glasnogovornik SNS-a Vladimir Đukanović nazvavši ga „izdajnikom“, a tabloidi su poslušno sledili zadatu temu.

Međutim, kako se cela priča marketinški brzo obila u glavu naprednjacima, epilog je bio upućivanje izvinjenja sportskoj legendi.

Usledila su objašnjenja da je Nole ipak svetski, a naš, te da tobož ima i vid obaveze da bude dobar i prema susedima.

Sve je izglađeno u stilu – ne mora baš da ih bodri tako javno, ali kao sportista nema ni obavezu da ih kao ministar policije naziva „ustašama“ i „koljačima“.

Poučeni fijaskom iz 2018. marketing stručnjaci SNS-a su ovaj put napad na Noleta proširili i na porodicu, pa je tako javnost saznala da Vera Ristić, majka Jelene Đoković (Novakove supruge), godinama unazad „gradi mini hidroelektrane po Srbiji“.

Tabloid „Alo“ je bio najeksplicitniji sa naslovom „Lažna podrška lažnim ekolozima – majka Jelene Đoković šefuje energetskoj mafiji“.

Dan kasnije, posle (iznuđenog?) Novakovog objašnjenja da borbom za čist vazduh i vodu ne može pripadati „ni poziciji ni opoziciji“, ponovo je preko noći postao omiljeni srpski sin naroda i narodnosti.

I sad je opet sve u redu.

I Novak i Jelena i mama Vera mogu da odahnu. Bar do sledećeg puta. Dok se ne ukaže ponovo potreba za „izdajničkom“ crtom najboljeg na svetu. A ne sumnjajte, ukazaće se.

Biće Nole opet izdajnik, ako zatreba. Ironično zvuči činjenica da za naprednjake stvarno nema nedodirljivih, bar kad je blaćenje u pitanju. Dakle, nastaviće se… 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati