Kolumne

[ Izvor: Srđan Milivojević ]

04. 12. 2021. 09:01 22

La revedere dictator iliti Zbogom, diktatore

Kad Aleksandru Vučiću naglo skoči nivo radikala u krvi, on priđe ormanu u kom se čuvaju aveti prošlosti i sa lanca pusti kapetana Dragana, Dragoslava Bokana, ili nekog od kasapina iz krvavih devedesetih, zadene im zarđalu kašiku za pojas, pošalje ih na ružičastu bljuvaonicu mržnje i uzme džojstik u ruke.

Glavni junaci vremena zlog, u javnosti govore isključivo ono što misli Aleksandar Vučić. Kako se bliži kraj vladavine našeg tiranina, sve je veći broj onih koji su označeni kao nacionalni neprijatelji našeg zlatnog doba. Na tek otvorenom konkursu Aleksandra Vučića za traženje novog naroda koji je podoban za politiku ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu ovih ili onih, Bokan je podmuklo uzviknuo Rumuni.

Narod koji je iznedrio Vaska Popu, koji je Srbiji podario kraljicu Mariju suprugu kralja Aleksandra Karađordevića, pa još jednu znamenitu Mariju, Elenu Katardži, majku kralja Milana Obrenovića, narod koji je sa Srbijom prvi sklopio Balkanski savez zarad oslobođenja od Otomanske imperije i nikada nije ratovao protiv Srbije, biva proglašen neprijateljima srpskog naroda, jer je Aleksandru Vučiću potrebno da pod svoju zastavu mobiliše desničare kako ne bi imao problema na lažnom referendumu.

Po mišljenju naprednog šefa mafije koje je javno izgovorilo nešto što se odaziva na Bokan, sramota je imati rumunsku mamu i rumunskog tatu jer to je jasan znak da mrzite Srbiju. Koliko Rumuni "mrze" Srbiju, gazdinom keru su najbolje pokazali Đula Dorin, vojnik koji je prvi na Košarama dao život za ovu zemlju i Zoltan Dani, koji je oborio nevidljivi NATO avion 1999. braneći sve ljude koji žive pod ovim nebom.

Tiraninu koji vodi politiku spržene zemlje, koga ne zanima šta će ostati iza njega i posle njega, koji se prema Srbiji ponaša kao okupator i stečajni upravnik, svejedno je da li će zbog sopstvenog vlastoljublja na čitav jedan narod pljuvačkom mržnje nalepiti etiketu nekoga ko mrzi Srbe i da li će država koju sticajem nesrećnih okolnosti vodi kao šef organizovanog kriminala i portparol zla, biti žigosana kao zemlja kojom pored mafije vlada i govor mržnje.

Vučić se s razlogom pribojava Rumuna. Jer taj narod zna kako treba sa diktatorom. I sa korumpiranim političarima. Ko ne veruje neka pita Lauru Koveši, rumunsku specijalnu tužiteljku za visoku korupciju i organizovani kriminal. Naposletku i Ada Kale na kojoj se okončala vladavina dahija, nalazila se na teritoriji Rumunije, a te činjenice očigledno i te kako onespokojavaju novog dahiju beogradskog.

Rumunija je jedna od retkih evropskih država koja za razliku od Aleksandra Vučića, nije priznala lažnu državu Kosovo. To očigledno i te kako smeta naprednim koalicionim partnerima Ramuša Haradinaja. Zato je na Pink i pozvan Dragoslav Bokan. Da pokvari ono što je vekovima stvarano kroz odnos prijateljstva i zajedničke borbe za slobodu, kroz bratstvo po veri i dokazano dobrosusedstvo. Od svih država i naroda u okruženju, Srbija nikada nije ratovala samo sa Rumunima, i sada je tiranin na kraju svoje vladavine rešio da ispravi tu "nepravdu".

Ostaje mu još samo da nauči da svira harfu. Prestonicu je kao Neron već zapalio. Zato se u buktinji narodnog nezadovoljstva i ne vide 13 svećića sa rođendanske torte u Areni. Ali se jasno vidi da su stigli tetka iz Kanade, konobar iz Savamale, teča sa Jovanjice i besni građani Srbije sa povećom fakturom. Iako se na fakturi jasno vidi da piše Rio Tinto, Aleksandar Vučić nikoga više ne može ubediti da je ta faktura napisana na engleskom, a još manje na rumunskom jeziku. Na tasu narodnog nezadovoljstva, naprednjaci su lakomisleno dodali i rumunski teg.

Ostaje nam samo da promoterima govora mržnje isti takav teg u vidu kugle i lanca okačimo oko noge pa u Zabelu.

Sa sve gazdom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati