Kolumne

Srđan Milivojević

17. 10. 2021. 15:28 7

Pozdrav iz Mionice

U danu kada Aljbin Kurti, koalicioni partner Aleksandra Vučića, organizuje falš izbore na Kosovu i Metohiji, lažne izbore u Mionici organizuju i naprednjaci. Ovog puta za razliku od Lučana i drugih mesta, u Mionici nema Dijane Hrkalović koja je na službenom putu, odsutni su i još neki istaknuti članovi Srpske napredne stranke, poput Veljka Belivuka, ali zato su tu drugi pretedenti na upražnjeno mesto prvog ćevabdžije Srpske napredne stranke.

U ranim jutarnjim satima autobusom su doveženi Sandokanovi ljudi iz Šapca, tu su i valjevske Velje Nevolje, fale još samo klovnovi iz Vladimiraca. Mada kad vidim naprednjačku listu za ove nameštene izbore, možda klovnovi i ne fale. Konkurencija je zaista žestoka.

Mionica ovih dana prilično liči na naprednjački megacrikus, šatra je postavljena, tu su hodači po žici i cenzusu, gutači vatre i koalicionih partnera, fali samo vrhovni mađioničar Srbije, ali su zato tu njegovi pomoćnici, doktori stelt tehnologije koji su savladavši ovu nauku, u Mionici kreirali urbanistička i arhitektonska čuda na koja su se pozivali tokom cele kampanje, iako su ta dela vidljiva samo naprednjacima, dok su običnim smrtnicima nevidljiva. Tu su i dreseri tigrova i to ovih najkrvoločnijih, ekonomskih, koji već smišljaju način kako da građanima već sutra otmu ovo što im je danas poklonjeno zarad glasa.

Nažalost, ispred šatre su i građani Mionice koji sa skupo plaćenim kartama čekaju da vide ovu jeftinu predstavu, pa da se vrate svojim životima koji su im svedeni na vrednost dve crvene i litar zejtina. Malo li je na ovu skupoću.

Jedino što kvari naprednu sreću je što se Centralni zatvor ubrzano puni prvim ešalonom članova napredne mafijaške organizacije. Još je gore što se iz šatre u Mionici ne čuje aplauz već škrgutanje zuba i krčanje creva. A ako i neko iz publike krene da aplaudira, umesto onog za Vučića tako umilnog zvuka kad to radi ekselencija Marko Đurić, čuje se Jovanjica, Jovanjica, Velja Nevolja, Dijana...a kao eho odjekuje i Krušik, Krušik

Nije prvi put da se u istoriji  prekine cirkuska predstava. I to u trenutku kada dreseri nameravaju da puste gladnog ekonomskog tigra među publiku. A ko će onda da plati za ovaj cirkus? Pa zna se kod koga su naše pare. Zato policija u vlasništvu uhapšenih naprednjaka i pronalazi avione. Koji tesko da će im pomoći, jer kad publika uđe na parter, predstavi je kraj. Postaje sve očiglednije da građani Srbine siti svega a gladni svačega, a naročito slobode, neće da im zivot prođe između aplauza i predstave u naprednom Megacirkusu.

Vreme mu je...uzrelo je.

Srđan Milivojević član Glavnog odbora Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati