Kolumne

Davor Kalajžić

17. 10. 2021. 09:53 39

Izdajnik

Pritisnut obavezom i nošen pohlepom, Aleksandar Vučić 17. oktobra 2021. odrubljuje glave kosovskih Srba i amputira AP KiM od ostatka Srbije. Dok Srbija kleca na obe noge na kojima joj počivaju istorija i kultura, Porfirije se ne moli i ne zbori, a najveći deo opozicije zabija glavu u pesak koalicionog dogovora. Glasački listići UČK u vidu kalibra 5.56 lete ka nesrećnim Srbima, a Vučićeve evet efendije i nekontroverzni kriminalci prete ukidanjem radnih mesta i plata onima koji ne izađu da ljube skute bubregovadcima.

A postoji i drugačiji scenario. Sveobuhvatnim bojkotom UČK izbora, Srbija širom otvara vrata povratku ugašenih srpskih institucija na AP KiM. Za početak četiri severne opštine bez ikakvih problema mogu da u roku od najviše 5 dana reinstaliraju sve ono što je Aleksandar Vučić brižljivo ovih skoro 10 godina uništavao. Pripadnici „kosovske“ policije, koji su 99% Srbi, uniforme sa grbom „Kosova“ mogu da prelepe stikerom Republike Srbije i da vidimo šta će onda da radi Kurti?

Na vrata Kurtijevih opština staviti katance, a zaposlene prestrojiti na organizaciju srpskih izbora i transformisanje privremenih opštinskih veća u normalne srpske opštine, kakve su postojale sve do dolaska Aleksandra Vučića. Njegove granične prelaze na Jarinju i Brnjaku počistiti u roku od 5 minuta, jer se tzv. „kosovski“ kontejneri nalaze na pet metara od naših i tu 90% rade Srbi. Zatečene Arbanase treba pod pratnjom sprovesti do Dudinog krša i pustiti ih da se vrate tamo odakle su došli.

U takvom razvoju događaja ROSU ne bi smela nos da pomoli ka severu, jer bi vrlo dobro znali šta ih čeka, a KFOR bi usled usporenog lanca komandovanja izgubio nekoliko potrebnih nam sati da situaciju stavimo u stanje „svršenog čina“, posle čega bi cela međunarodna zajednica mogla da uradi ono što jedino zna i ume – da izražava zabrinutost i poziva obe strane na mir i uzdržanost. KFOR i NATO više nemaju snage da se suprotstave bilo kakvoj akciji Srba na severu AP KiM, jer se odnos snaga u svetu promenio u našu korist.

Njihovim rečnikom to se zove - nova realnost.

Po uspostavljanju čvrste kontrole Srbije na severu AP KiM, pregovaračka pozicija Srbije bi bila strategijski zacementirana, a sva dalja priznanja i pokušaji promovisanja „Republjik Kosova“ bili bi zaustavljeni i obesmišljeni. Svi koji su do sada priznali „Kosovu“, našli bi se u dubokom problemu šta su priznali, jer bi teritorija bila pocepana, a Srbi van institucija, čime bi propalo dvadeset godina građenja lažne multietičnosti i srušen koncept nezavisnosti. Ceo proces bi se vratio na početak, zamrznuti konflikt, što je oduvek bio i biće još mnogo mnogo vremena, jer čak i nezavisno i monoetnično, Kosovo je bilo, ostalo i biće srpsko.

I da ne zaboravimo važno pitanje - hoće li Arbanasi pokušati da se svete Srbima južno od Ibra? Tu Srbija treba da pokaže snagu tih Vučićevih aviona i helikoptera. Od Merdara do Prištine ima nešto više od minut niskog leta. Probijanje zvučnog zida dva Miga iznad prištinskih prozora preneće jasnu poruku. Sve ukupno nekih 5-6 minuta upozorenja da Srbe ima ko i kako da brani. Neka zarade plate i stanove.

Arbanasi su kukavice. Omladina im je navučena na sladak život i drogu i nikome neće pasti na pamet da sluša fanatike i budale poput Kurtija. Zapadne blagodeti uzele su danak i razvodnile besu. Ratni komandanti su im iskompromitovani i većim delom u zatvoru. Nemaju više ratni i šumski potencijal, gledaće kako da se dogovore, ali pod našim uslovima. Ni zaštitnici im nisu previše naklonjeni, jer ih drma korona, kriza energenata, protesti i ubistva, pa imaju preča posla nego da ratuju radi „Kosove“. Vidljivo je rasulo „saveznika“. Raspored snaga u svetu bitno je promenjen. Sad je trenutak da Srbija krene u formiranje svojih, a ne UČK institucija.

Otud toliki pritisak na Vučića da hitno ispuni obećano, jer u protivnom, ako se Srbi dosete, ode i on i njegova Velika Albanija.

Izdajnik.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika Generalnog sekretara UN

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati