Kolumne

Nenad Kulačin [ Izvor: Danas ]

12. 10. 2021. 15:44 13

CIA da pozavidi

Teoretičari zavere sve ove godine imaju ozbiljne konkurente u vlastima u Beogradu. Način na koji oni plasiraju određene situacije prevazilaze pamet svih ravnozemljaša i protivnika CIA zajedno.

Na našu sreću, ipak, stvari u svetu funkcionišu malo drugačije. Ne postoji tamo neki mozak koji sedi i razmišlja kako da skine sa vlasti Vučića i vrati "žute lopove".

A Vučić i njegovi saborci toliko preteruju kada lažu sopstveni narod da jednostavno veruju u sopstvene laži.

Tako je najnovija teza da je "mučeni" Koluvija morao da optuži brata predsednika Srbije kojeg bi policija odmah uhapsila, a stariji brat bi onda morao da podnese ostavku i gudbaj Čarli.

Vučić poznat kao veliki demokrata sigurno bi odmah napustio mesto predsednika Srbije i svoje vanserijsko pravničko znanje, koje nikada do sada nije primenio, stavio u službu odbrane svog brata.

Koluvija bi u zamenu za lažno optuživanje bio oslobođen i mogao bi slobodno dalje da nastavi da posmatra kako njegove biljke zbog silnog stresa postaju marihuana.

Da se razumemo, Koluvija je u samom startu izabrao najsigurniji način da opstane - SNS. Ova stranka je poznata po tome što ničija prošlost nije bitna i važna. Sve se računa od trenutka potpisivanja pristupnice.

Ko si i šta si bio ranije, nevažno.

Da li si bio "žuti", tvrdio za Vučića da je magarac, dilovao ko zna šta sve po Nemačkoj, ne da te niko ne pita, već ni ne pamti. Nije mu bilo potrebno ništa drugo da radi. Dovoljno je bilo da mu dođe Vulin i odere paradajz.

Po teoriji zavere, jer svaka akcija koja za cilj ima rušenje lika i dela Aleksandra Vučića je zavera, tamo neka strana služba, koju po difoltu nikada neće da imenuju, stvorila je paralelnu instituciju u Ministarstvu policije koje je tada vodio Slina.

Cilj je, naravno, da se uspori razvoj najvećeg ekonomskog tigra u svetu, a pride i da se sruši Vučić.

I to je sve smislio tamo neki moćnik iz neke nepoznate, ko zna možda i imaginarne zapadne države, a ovi domaći ovde su samo puki izvršioci i sluge.

A onda sve to lepo otkrije Đuka, a ne Bizon kako ga zove šef, koji je sa Slinom u problemu odavno, još od praistorijskih radikalskih dana.

Elem, Slina je u ta pradavna vremena bio Vučićev zamenik na mestu generalnog sekretara Srpske radikalne stranke, a Đuka je praznio pepeljare i donosio kafe i kiselu vodu novinarima.

Za razliku od Sline, koji je lakšim putem hitao ka uspešnoj političkoj karijeri - šlihtanjem i puzanjem, Đuka je vredno studirao prava, završio ih i položio i pravosudni ispit.

Slina je postao predsednik Skupštine, ministar policije i ministar odbrane, a Đuka je morao da se zadovolji krečenjem prostorija Lutrije Srbije, poslaničkim mestom i pozicijom da može da bira nosioce pravosudnih funkcija u Srbiji.

Na prvi pogled, Đuka je prošao lošije, ali ne mora da znači.

Slina jednostavno apsolutno zaslužuje tretman kakvim ga sada njegovi saborci polivaju.

On će poput umirujuće životinje na livadi koja i dalje pase travu, a zna da joj nije ostalo još mnogo, do poslednjeg trenutka, a možda i kasnije braniti svog pravog dželata koji iz nekog straha, jasno kojeg, odlaže egzekuciju.

Đuka se idealno uklopio u ovu teoriju zavere.

On je sa njom i rođen.

Dešava se to.

To je taj poseban sloj ljudi koji je imun na mnogo toga, sem na ono što njih svrbi.

Da ubiju nekoga ko nije njihov, Đuka se ne bi potresao.

Ne bi se mrdnuo ni za jotu.

Ali ako neko tamo na tom trulom Zapadu hoće da mu ukloni predsednika, e za to ako treba ujeda i one svoje najbliže, ako se tako naredi.

Nema situacije koju Đuka i ekipa nisu uvezali u ovu teoriju zavere. Nije tu samo Jovanjica, Koluvija, Pandora papiri, Krušik, Savamala i bog te pita šta sve još.

Sada u sve ovo ubacuju i prisluškivanje. Sve je to jedna velika i organizovana akcija koja za cilj ima da Vučić više ne bude predsednik Srbije, a Ana Brnabić iseljena iz Jovankine vile na Dedinju.

I tako će biti sve dok razum ne zavlada ovom zemljom.

Neprijatelji koji žele da uspore Srbiju postoje samo u glavama onih koji ih izmišljaju.

Zašto bi nekome bilo milo da Srbija nazaduje? Rekao bih da ih sve zajedno boli uvo, jer imaju svoje probleme.

Ova vlast toliko bezočno laže svoje građane, da normalne države nemaju ni interes da se prljaju sa nama.

Pri tom ne mogu da tvrdim da im nije drago što je ovakva ekipa na vlasti u Beogradu. A mi treba da se iskuliramo i spremimo za sledeći državni udar.

#izVucicemose

Nenad Kulačin

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati