Kolumne

Žarko Jokanović [ Izvor: Blic ]

18. 07. 2021. 15:59 39

Žarko Jokanović: Lažni opozicioni čistunci

Dok naprednjački funkcioner u opisu slike sa skupa svoga vođe piše: "Jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik…", skoro doslovce prepisujući nacistički slogan koji je opisivao suštinu Hitlerove vladavine, a koji je glasio "Jedan narod, jedna država, jedan Firer" ("Ein Volk, ein Reich, ein Führer") - vi i dalje glumite ludilo, tražeći iskonskog čistunca iz redova opozicije, kome ćete poveriti svoj dragoceni glas na sledećim izborima. Pošto ste i sami uzvišeni i bezgrešni - pa da vas ne uprlja neko iz opozicionih stranaka, ko umesto vas, svakog dana prima  stravične udarce od strane ovoga režima.

I dok se pojedinim opozicionim liderima, poput Đilasa, Marinike i Vuka Jeremića svakodnevno na čelo crtaju mete za odstrel i dok svakodnevno bivaju čerečeni zbog svog opozicionog delovanja, optuživani i klevetani, napadani i blaćeni, praćeni i mlaćeni, poput Borka Stefanovića koji je dobio i štanglu u glavu - to nikako nije dovoljno vama, filozofima opšte prakse sa društvenih mreža,  zavaljenim u udobnost svojih domova.   
Zato ste se upustili u večitu potragu za bezgrešnim opozicionarom - koja nikad neće dati rezultat, jer svakog dana tražite sve čistijeg i sve nemogućijeg. Neuprljanog. Belog kao pamuk. Moralnu gromadu iz vaših vlažnih snova. Nešto nalik Isusu, ako ne i čistijim od njega, jer vas slabo šta zadovoljava. Samo takav, idealno-nepostojeći opozicionar blizak je vašem neupitnom čistunstvu. Jer, kao što svi znamo, Srbija je, većinski, zemlja bezgrešnih anđela, kojima samo još neko bolji i uzvišeniji od njih paše na opozicionom tronu. Pri čemu se, vi isti kunete u Đinđića, koji je izjavio: "Kome je do morala - nek ide u crkvu".
 
Ali, to ne ometa vašu potraga za mitskim bićem - novim čovekom u opoziciji. Koji je svih ovih godina negde bezbedno čučao u zavetrini, da ga ne uprlja ni dašak vetra, a kamo li ogavna politička scena na koji se neki hrabri ljudi, beskompromisno bore sa ovim zlikovcima, s kojima se svakodnevno u blatu rvu. Uz sve političke i lične žrtve.

A taj idealni, pošto ringu ni prilazio nije, nije ni imao šansu da ga ološ blatom umaže. Zato tražite neku netaknutu muškatlu iz saksije, koja je spremna da se finoćom, koja je u Srbiji tradicionalno na ceni, suprostavi ovoj strankomafiji. Poslednji put takva neokaljana muškatla bio je nevini Koštunica - koji se na vlasti u sekundi pretvorio u kočnicu svakog civilizacijskog napretka.
 
Ali, pošto se gnušate Đilasa, Marinike, Jeremića, Lutovca, Borka i ostalih svakodnevno na krst razapetih opozicionara, vašoj neukaljanoj pažnji preporučio se ekolog, zaštitnik reka, šuma, ptica i drveća - koji je, gle čuda, bio naprednjak, ali je za vas i to čistije od onih koji u borbi protiv naprednjačkog strankomafijaškog zla - samo još nisu poginuli. 
Zato ste vi, takvi, ogavni foliranti, zapravo jedna od najjačih i najbitnijih poluga ovog režima. Jer na sličan način kao i botovi-skotovi sluđujete građane ove zemlje. Jer, najveći strah ovaj režim ima od hrabrih koji se bore, a ne od čuvara sopstvene nevinosti, koji čekaju da polete na krilima vetra onih hrabrih ljudi koji se godinama suprostavljaju ovom zlu.
 
Svima ste sve zaboravili i svima ste sve oprostili. Samo Đilasu ne opraštate ništa, pa čak ni to što je živ. Jer, vođina propaganda - najviše se kod vas zapatila. Ako bi Đilasa nevidljiva ruka ove vlasti sutra likvidirala - prvi biste bilu u redu na njegovoj sahrani, uplakani više od članova njegove porodice, sa vencima većim od vaše pokvarenosti. I najlepšim rečima o njegovom životu i radu - toliko lepim, da bi svi mislili da iz vas progovara Sveti Jovan Zlatousti, lično. Licemeri pokvareni. 
Ova diktatura počiva na vrhunskoj organizaciji. Ona se ne ruši čistuncima i stihijom - nego još efiksnijom organizacijom. Pomodarstvo ograđivanja od opozicionih stranaka i njihovih lidera najveći je uspeh diktatora. Baš kao i potraga za novim i bezgrešnim opozicionim liderom, koji postoji samo u mašti naivnih. Ili onih koji su od diktatora plaćeni da tu maštu podstiču.
 
Zato vas pozdravljam vašim tradicionalnim pozdravom:
 
 Sad se traži nemogući - da ostane svemogući.

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba
 
P. S.

Ne odustajete u potrazi za novim licem opozicije - dok mirno posmatrate kako "stara" lica opozicije izvode na giljotinu. E, jedino nam takvi ne licemeri trebaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati