Kolumne

Ljuban Panić

11. 06. 2021. 13:34 7

Nije srpski ćutati

Da li znate da bar dva narodna poslanika u ovom sazivu NSRS ne smeju da odu u kuće ljudi koji su opoziciono nastrojeni, a čije porodice trpe, ili su trpele nasilje zbog svojih političkih stavova i laži koje se o opoziciji iznose svakoga dana? Ja znam, lično sam pozvao Đorđa Milićevića iz SPS i Zorana Tomića iz SNS pred milionskim auditorijumom RTS-a da se sa mnom provozaju Srbijom i u oči pogledaju ljude koji ih plaćaju. Oni taj poziv nisu čuli. Iz istih razloga zbog kojih je ova zemlja zarobljena država, oni nisu narodni već zarobljeni poslanici. Kao i Srbiju, zarobilo ih je ćutanje. A nije srpski ćutati.

I da ne bude zabune, u državi u kojoj je za devet godina nestala normalnost i politika se izjednačava sa neprijateljstvom, moj način da se tome oduprem i pomognem svojoj zemlji je da budem drugačiji. U oba svoja sagovornika vidim potencijal da u oslobođenoj zemlji zajedno uradimo dobre stvari za svu našu decu. U normalnom društvu u kojem su političke razlike doprinos, javna funkcija čast i odgovornost, a izbori praznik demokratije, a ne festival ludila i gospodin Milićević i gospodin Tomić imaju mnogo da ponude svojoj zemlji.

Ovako, odćutali su moju ponudu da im dam papire kojim mogu da unaprede rad nacionalnih televizija i učine ih boljim pre svega za našu decu koja zaslužuju više crtaća i obrazovnog programa, a manje rijalitija. Nije srpski ćutati, srpski je verovati da sva naša deca zaslužuju bolju budućnost bez obzira na neslaganja svojih roditelja. Upravo njihova ćutnja, ćutnja onih koji žive od narodnih para pokazuje da ovaj režim i ova Skupština ne rade u interesu ljudi, već isključivo u interesu malih interesnih grupa SNS-a.

Njihova ćutnja pokazuje da su izveštaji svih relevatnih međunarodnih organizacija tačni. Srbija jeste hibridni režim i zarobljena država kako kaže izveštaj „Fridom Hausa“. Srbija jeste autokratija kako to opisuje „V Dem institut“ iz Kopenhagena. Ona jeste država koja je sa 50 pala na 94 mesto liste „Reportera bez granica“, jer dok pristojan svet ćuti nekoj interesnoj grupi pada na pamet da spaljuje novinare u njihovim domovima.

Nije srpski ćutati i nije srpski imati tako plašljiv režim čiji ministri već devet godina ne smeju da izađu na televizijsku debatu nikome osim ljudima sa kojima pitanja dogovaraju unapred.

Njihova ćutnja je još jedan razlog zbog koga nikada ne smemo odustati od borbe za izborne uslove koji će omogućiti ljudima da biraju na bazi istine koju će slušati i gledati na svojim javnim servisima (RTS i RTV) slobodno bez ucena i straha za sopstveni posao, ili posao svoje dece. I nema to veze sa opozicijom već sa dostojanstvom koje zaslužuje svaki čovek koji živi u Srbiji koja nam je zajednička domovina.

Ljuban Panić, generalni sekretar Stranke slobode i pravde

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati