Kolumne

Srđan Milivojević

08. 06. 2021. 18:39 7

Mauricijus slamarica od 350.000 evra 

Policija je prilikom pretresa stana i hapšenja visokog funkcionera Srpske napredne stranke, Aleksandra Jovičića, pronašla 350.000 evra. Očigledno je da članovi napredne mafijaške organizacije ne veruju u ekonomsku stabilnost Srbije i sigurnost deviznih štednih uloga, čim toliki novac čuvaju kod kuće u slamarici, a ne u banci. To nepoverenje svakako nije bez razloga. Jer znaju oni ko je na vlasti i šta se prošlog puta za mandata Aleksandra Vučića desilo sa štednim ulozima građana. Znaju dobro oni sebe.

Hvala naprednim nadama koje svakodnevno njaču iz brloga gde je nekada bio Parlament i uposlenicima tabloida koji sebe zovu novinarima, pa svi znamo koliko se para čuva na Mauricijusu u bankama koje su davno zatvorene.

Zato policija ne treba da se čudi što su tolike pare nađene u krevetu Jovičića, pošto u krcatim i zatvorenim bankama na Mauricijusu više nema mesta, te ih marljivi bankari sa ovog dalekog i egzotičnog ostrva pakuju u slamarice koje preko tetkine firme iz Kanade izvoze u Srbiju.

Tako da naprednjaci i bukvalno spavaju na parama. Vaskolika javnost je pri tome neprijatno iznenađena neinventivnošću mladog Jovičića koji umesto da istražnim organima kaže da su to Đilasove pare, tvrdi da su mu to pare od svadbe. Sad ja shvatam zašto se šef AVačkog klana ženio nekoliko puta. Jer ako su mlađanom Jovičiću stranačke kolege na svadbi krknule toliku lovu, zamislite šta je tek ON dobio. A od kuma i Beograd na vodi.

Svakog dana u biltenima napredne mafijaške organizacije, preko kojih se disciplinuju partijski neposlušnici u sopstvenim redovima, saznajemo koliko je bogatstvo zgrnuo mlađani Jovičić. Tako smo obavešteni da se opravdano sumnja da u svom vlasništvu ima i avion. A svi znamo koliko su avioni dobri za bekstvo od razjarenog naroda. Kad vidim šta su sve zapanjeni policajci pronašli u stanu ovog člana mafijaške napredne organizacije, sasvim razumem zašto neki visokopozicionirani funkcioneri ovog klana non-stop treniraju trčanje i učestvuju na maratonima po svetskim prestonicama.

Valja imati brze noga kad dođe dan D. Neki će trčati do Specijalnog suda da bi uzeli status svedoka saradnika, neki do najbližeg aerodroma, oni u boljoj kondiciji do najsigurnijeg graničnog prelaza. Ali svi će cilj preći na pragu Zabele.

Mlađani Jovičić koji je do sada ostao upamćen po izgovaranju najprizemnijih uvreda i kleveta na račun Dragana Đilasa i Bojana Pajtića zbog čega je već pravosnažno osuđen, pa je toliko kmečao da nema para da plati kaznu, da mu je Đilas oprostio kaznu od 100.000 dinara, ostaće upamćen po tome da nije verovao u brze noge jer je bekstvo očigledno planirao avionom.

Sećam se napredne nade Jovičića kako se busao u prsa kukavna dokazujući svoje "poštenje" upirući prstom u Bojana Pajtića, ne libeći se da zarad jeftine propagande zloupotrebljava čak i teško bolesnu decu, ne bi li ugrabio neki politički poen.

Ne mogu da dočekam da policija uskoro pokuca na vrata i ostalih naprednih nada koje se sa mesta gde se nekada nalazila Skupština takmiče u pljuvanju na zvezde, kako bismo saznali šta su sve oni dobili za svadbu, rođendan, od tetke iz Kanade, teče iz Krušika i ujke sa Jovanjice. Ali sam siguran u jedno. Kad uskoro dođe konobar da naplati, neće im pomoći ni privatni avioni, ni blindirani automobili, ni brze noge, ni treniranje trčanja.

Zamislite koliko su tek pokrali ovi na vrhu, kad ova sitna boranija samo u slamarici čuva 350.000 evra. Dolazi vreme naplate. Jovičić je poslat u izvidnicu da kolegama javi kako je kad zaspiš na slamarici napunjenoj sa 350.000 evra, a probudiš se na madracu u Zabeli. Kad se setim kako je zapomagao da nema odakle da plati Đilasu 100.000 dinara, dođe mi da mu uplatim ovu pomoć vlade od 3.000 dinara Srbije, da ima za kantinu u Zabeli. Makar da mu kupim odgovarajući dušek i jastuk.

Velika je to muka kad te žuljaju 350.000 evra narodnih para i nečista savest. Nek se spremi sledeći. Spisak postoji. Madraci u Zabeli su spremni.

#odgovaraćete

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati