Kolumne

Jasmina Milojević [ Izvor: Politički.rs ]

08. 06. 2021. 16:36 9

Odmah uhapsiti drumske razbojnike iz Centra za socijalni rad

Prethodnih nedelja mediji su bili preplavljeni izveštajima o postupanju osumnjičene kriminalne grupe Centar za socijlani rad (GCZSR) Odeljenje Novi Beograd i GCZSR Odeljenje Savski Venac. Svoje članke, autorske tekstove i otvorena pisma objavili su, između ostalih, dvojica redovnih profesora etike, jedan redovni profesor psihologije, jedna doktorka nauka, jedna magistarka umetnosti i medija, jedan profesor filozofije, i to Ani Brnabić, Vladimiru Bilčiku, Oliveru Varheljiju, ambasadoru SAD i Ambasadoru EU u Srbiji, predsedniku GRECO u Savetu Evrope, predsedniku Vrhovnog saveta sudstva, Predsednici Državnog veća tužilaca, Društvu sudija Srbije i/ili drugima.


Zahtev višoj tužiteljki u Beogradu da izda nalog za zadržavanje dve osumnjičene kriminalne grupe u sistemu socijalne zaštite i pravosuđu

Izneli su, pored analize drugih simptoma kompletnog sloma pravnog sistema u Srbiji, i svoje mišljenje da su "stručni tim" Odeljenja GCZSR u sastavu Biljana Čiča, Jovan Ratković, Gordana Gligorović, rukovodilac GCZSR Odeljenje Novi Beograd Smiljka Đorđević, "supervizor" u tom Odeljenju Vesna Vojinović, kao i Olivera Bulatović, uključeni u koruptivnu shemu trgovine decom, starateljstvima, usvojenjima i u podvođenje dece u prostituciju, prenosi autorski tekst Jasmine Milojević Politički.rs, a koji prenosimo u celosti.

"Slična saznanja izneta su o postupanju drumskih razbojnika, kako su ih nazvali Danilo Ćurčić, Nada Marković i Sara Nikolić u svom istoimenom tekstu objavljenom na sajtu Peščanik, i to ovog puta drumskih razbojnika Vesne Popović, Davorke Filipović i njihovog rukovodioca, Sofije Pajić, iz GCZSR Odeljenje Savski venac, u saradnji sa kriminalnim sudijama Prvog osnovnog suda u Beogradu.

U pitanju je praktično kompletna vrhuška Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u kome su posebno aktivna odeljenja Novi Beograd i Savski venac, u kojima drumski razbojnici najviše trguju decom.

Autori tekstova objavljivanih u medijima su naveli da su u koruptivnu shemu uključene sudije Ljiljana Mihailović iz Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kao i Zorica Đaković iz Apelacionog suda u Beogradu.

Takođe je izražena ozbiljna sumnja u integritet u radu predsednice Prvog osnovnog suda u Beogradu, Snežane Stevović, u čijem sudu mlada sudija Ivana Dimovski izaziva neverovatne skandale protiv oponenata SNS režima, oduzimajući im decu čak uz primenu nasilja protiv maloletne dece i iznuđivanjem njihovih iskaza, dok predsednica suda Stevović to podržava.

O radu organizovane grupe iz novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, i to na oduzimanju troje dece jednom od najpoznatijih savremenih svetskih naučnika, Srbinu, eksponiranom protivniku SNS, mediji već mesecima opširno izveštavaju, a pre neki dan je i jedan naš čovek koji živi u inostranstvu u medijima objavio podatak da su Biljana Čiča i Olivera Bulatović od njega tražili 10.000 evra u zamenu za pisanje po njega povoljnog izveštaja na osnovu koga bi mogao da viđa svoje dete.

Svi ovi slučajevi se uklapaju u svedočenja informisanih izvora kada je u pitanju delovanje Centra za socijalni rad u Beogradu, posebno odeljenja Novi Beograd i Savski venac, po kome drumski razbojnici zaposleni u socijali uzimaju od jednog roditelja 10.000 evra za poveravanje deteta, dok je tarifa za drugo dete 5.000 evra, dok je treće dete gratis. Za pomenutu sumu dobija se privremena mera, a potom se ponovo plaća isti iznos za takozvano "konačno mišljenje" koje pišu ovi kriminalizovani diletanti, po kome poslušne SNS sudije donose prvostepenu presudu.

Potom, u drugostepenom postupku po žalbi, plaća se dodatno, ali ovog puta ne centrima za socijalni rad, nego korumpiranim sudijama Apelacionog suda u Beogradu, u koje mediji svrstavaju Zoricu Đaković i njene drugarice.

Imamo ozbiljne sumnje o tome da su predsednici Prvog i Trećeg osnovnog suda, Snežana Stevović i Dušan Agatonović, propuštali da izuzimaju korumpirane sudije i da podnose disciplinske prijave protiv njih iako su, na osnovu pritužbi stranaka, imali dovoljno informacija o teškim zloupotrebama od strane sudija.

U slučaju Snežane Stevović postojao je čak i video snimak iz hola suda na kome se vidi maltretiranje maloletnog deteta jednog od naših u svetu takođe veoma poznatih naučnika, protivnika SNS, uz upotrebu sudske straže za zastrašivanje deteta, a sve od strane mlade SNS sudije Ivane Dimovski.

Sve ovakvo ponašanje se ne može završiti bez procesuiranja sudija i socijalnih radnika, jer lustracija nije dovoljna u ovakvim slučajevima.

Sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu Marija Đorđević se već pojavljivala više puta o medijima , a pre svega zato što je stavila osmogodišnje dete kod SNS-majke koja je decu povređivala gađanjem nožem u glavu, nanošenjem ožiljaka po licu sečivima drugom detetu, a zbog čega su ćerke pobegle kod oca kod koga i danas žive (imaju oko 15 godina).

Ovo je samo slika kako rade SNS sudije u parničnim referatima ova dva suda, na šta Viša tužiteljka Nataša Krivokapić uporno ćuti, umesto da hapsi ovakve kriminalne nosioce pravosudnih funkcija.

Iz svih navedenih više nego očiglednih razloga zahtevamo od predsednice Višeg javnog tužilaštva, Nataše Krivokapić, da odmah naloži policiji da uđe u odeljenja Novi Beograd i Savski venac Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, da oduzme predmete za koje su zadužene socijalne radnice Biljana Čiča, Olivera Bulatović, Vesna Vojinović, Vesna Popović i Davorka Filipović, da navedena lica zadrži 48 sati i da predloži sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im se odredi pritvor do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke, uništavanja dokaza i zbog uznemirenja javnosti, i da sprovede istragu navoda u vezi sa postupcima ovih lica navedenim u medijima.

Takođe tražimo od Nataše Krivokapić da bez odlaganja zatraži od Visokog saveta sudstva saglasnost za lišenje slobode svih sudija uključenih u ove predmete i da ih procesuira u pritvorskim predmetima, jer se radi o nejtežim delima protiv porodice i protiv pravnog poretka.

Takođe zahtevamo da bez ikakvog odlaganja pozove Slobodan Rašića, čoveka od koga su razbojnici u centrima za socijalni rad tražili mito od 10 000 evra, da da iskaz po svim svojim saznanjima u ovom slučaju.

Jedan broj nevladinih organizacija će u saradnji sa političkim strankama sa kojima ima saradnju tražiti od EU i SAD da Nataši Krivokapić izrekne sankcije ukoliko Više tužilaštvo ne počne da postupa prema kriminalcima u pomenutim centrima za socijalni rad u Beogradu, prema direktorki CZSR Jagodina, kao i prema kriminalnim sudijama povezanim sa njima, a koji viktimizuju protivnike SNS režima i siromašne građane Srbije oduzimanjem dece od njih.

Predlog sankcija će se kretati od zabrane ulaska u zemlje EU, SAD i njihove saveznike, preko zaplene imovine koje imaju u tim zemljama, pa do zamrzavanja računa u bankama koje su u većinskom vlasništvu državljana pomenutih zemalja. Naravno, sve u skladu sa zakonodavstvom pomenutih država", zaključuje se u autorskom tekstu Jasmine Milojević.

Jasmina Milojević, teoretičarka medija

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati