Kolumne

Srđan Milivojević

17. 05. 2021. 19:21 12

Mašina za mlevenje slina

Danima su napredni tabloidi čerečili Nebojšu iz Beograda, najboljeg ministra unutrašnjih poslova u istoriji Srbije, sveta i kosmosa. A kada je zaključio da je meso dobro istranžirano, šef AVačkog klana koji je koliko onomad Nebojši iz Beograda dodelio tu titulu najboljeg ministra, pritisnuo je crveno dugme na mašini za mlevenje. Pre nego je u istu ubacio nesrećnog Nebojšu koga je do juče grlio ko Milošević Stambolića, preteći mu je kazao: "Nemoj da ti je na pamet palo da zapomažeš, dozivaš upomoć, ili ne daj Božè ucenjuješ! Da te ne bi samleli tri puta!"

A onda su se koordinatori razleteli po Srbiji, ne bi li objasnili veličinu Nebojšinog grehopada. I tako je svaki odbor napredne mafijaške organizacije širom Srbije postao vikendica u Ritopeku. Preko noći su se partijski drugovi odrekli Nebojše iz Beograda, zaboravljajući šta je sve uradio za stranku, brišući kao gumicom sećanje na uključivanje u Utisak nedelje, nošenje torbe Vučiću u Skupštinsku salu, računanje koliko demonstranata stane na metar kvadratni i ostale poltronske aktivnosti.

Najdalje je u iskazivanju lojalnosti otišao Nebojšin zamenik, Miličko iz Rakovice. Prvo je smenio šefa, a onda i sebe, ali je zato zadržao fotelju u policiji. Ako mu se posreći, možda će baš on saslušavati Nebojšu iz Beograda, pa ako se dokaže na tom poslu, možda sasluša i samog sebe. I na poligrafu ako treba.

Jedini problem u ovom kulinarskom naprednom poduhvatu predstavlja činjenica da ne postoji mašina koja može da samelje sline. Ta sluzava, bezlična, lepljiva materija, samo sklizne i kroz najbolji mlin i kroz najfinije sito. Mogu to mleti najbolji majstori, može šef AVačkog klana ponovo da angažuje kulinarskog majstora iz Ritopeka, šefa svog obezbeđenja i njegovu bebisiting agenciju za čuvanje nestašnih klipana, ali na slinu se ne ide sa mlinom za mlevenje mesa. Otreso bi to šef AVackog klana najradije u svom maniru da sme.  Makar bi obrisao o rukav radikalskog šinjela. Ali ne zna šta Slina sve zna. I sa kim je podelio saznanja.

Pri tome sline su skliznule duboko, ušavši u sve pore napredne mašine za mlevenje mesa. I sad mlinu preti korozija od slina. Panika je tolika da je zakazana sednica Glavnog odbora napredne mafijaške organizacije za 29. maj, na godišnjicu Majskog prevrata kada su 1903. ubijeni Aleksandar Obrenović i Draga Mašin ali i knez Mihailo Obrenović 1868. godine.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da u zahtevima za smenu Nebojše iz Beograda koji iz čitave Srbije užurbano pristižu u centralu napredne mafijaške organizacije, nema ni jednog obrazloženja zašto se to radi. Kad je Broz na Brionskom plenumu smenio Rankoviča i Ćeću Stefanovića, jasno je rečeno da se služba odmetnula od svog tvorca i vrhovnog komadanta, da su odmetništvo i zloupotrebe poprimili takve razmere da je čak bila ozvučena i Brozova spavaća soba.

I u slučaju Nebojše iz Beograda znamo da je bilo nekog prisluškivanja, ali ni javnost a ni Vučić ne znaju gde su završili ti snimci. Niti šta sve može da ispliva na površinu. A da situacija po naprednjake bude još gora, obračun sa Nebojšom je samo povod i za rasplamsavanje drugih unutarstranačkih sukoba.

Kancelarije napredne mafijaške organizacije iz tog razloga ovih dana sve više liče na bokserski ring. Izgleda da se piramida naprednog zla ruši sama od sebe, kao kula od karata. Uostalom ako je neko zaboravio kako je izgledalo cepanje radikalne stranke, imaće priliku da osveži sećanje. Najpatriotskiji zadatak koji stoji pred svakim protivnikom ovog izdajničkog režima je da prave razmere i razloge ovog sukoba objasni građanima Srbije, dok im politički otac već uveliko oštri sekire za međusobni obračun.

Paradoks je da je prvi zaštićeni svedok u Srbiji imao nadimak Đura Mutavi. Nebojša iz Beograda svakako nije mutav. A kad progovori, obrisače neke kao sline.

A ko se na sline oklizne, ne treba mu veća poledica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati