Kolumne

Žarko Jokanović [ Izvor: Blic ]

10. 05. 2021. 18:11 5

Žarko Jokanović: Gospodaru Mučiću

Gospodaru Mučiću, kao prvo, želim da ti prenesem divljenje širokih narodnih masa na izuzetnom golu koji si postigao na stadionu pored Uba. Junački si šutnuo loptu u pravcu skamenjenog golmana, koji nije ni pokušao da se pomeri. Tako si se ovenčao i fudbalskom slavom, u danu kada si obećao da ćeš se obračunati sa fudbalskom mafijom, koja ti sve ove godine - iz ruke jede. Aferim. Tako se to radi. Oni će sad biti kažnjeni što nameštaju utakmice, od strane onoga koji namešta izbore, sa spiskovima sigurnih glasova, ucenjenih ljudi, zatamnjenim džipovima bez registracija, batinašima sa fantomkama i bejzbol palicama - čak i u uslovima kad opozicija ne izlazi na izbore. Tako još jednom potvrđuješ da se za tebe se ne glasa dobrovoljno, nego prinudno - čak i kada treba da pobediš u trci koju sam trčiš.

A, sreću ti kvari samo ova „boranija“ od bojkot opozicije s kojom se obračunavaš svakodnevno u svojim kevtavim tabloidima - kao da su nuklearna sila lično. I ništa ti tu ne pomaže. Spirala tvojih laži postaje očajnička. Bombastično plasirana priča o Đilasovim milionima na Mauricijusu i u Švajcarskoj - utihnula je kada su pomenute banke saopštile da nemaju ekspoziture na Mauricijusu, da Đilas ne poseduje tajne račune u Švajcarskoj, a da su papiri s kojima je tvoja vlast mahala - falsifikovani. Pritegnut dokazima o svojoj besprizornoj lagariji - sad si okrenuo ploču i pričaš kako računi nisu na Đilasova ime, nego na ime nekog Paskala i Gergova.

A ne bi trebalo to da radiš, jer si ti u najbližoj familiji imao slučaj lažne firme zvane Asomakum - navodno osnovane falsifikovanom ličnom kartom tvoga brata - mada je ažurnošću naših sudova taj postupak protiv četvorice lica, prošle godine zastareo. Svi se pitamo i zašto. Mada si ti zapomagao k’o Damjanov Zelenko, kako je sve to tebi namešteno. Što te ne sputava da ti drugima nameštaš još gore stvari.

Ali, bitno je da u zemlji teku med i mleko. Ti vodiš razgovore sa svojim opozicionim satelitima o izbornim uslovima. I oni se odreda slažu sa tobom. One koji pričaju sa evro-parlamentarcima, proglašavaš izdajnicima i neprijateljima - isti ti koji se kuneš u srpski evropski put, dok nam uvaljuješ preskupe kineske kredite i prljave tehnologije. Zapanjen si što opozicija, kao uslov za izlazak na izbore traži novo uredništvo RTS-a.

I pošto svakodnevno piljiš u istraživanja javnog mnjenja, odlučnije nego što braniš Kosovo, obznanio si da nećeš potpisati Zakon o istopolnim zajednicama. A da sve bude jadnije i bednije, na taj tvoj započeti krstaški rat protiv LGBT zajednice - mučnim ćutanjem uključila se Ana Brnabić. Čija seksualna orijentacija je obilato korišćena u tvojoj argumentaciji zašto baš ona treba da bude premijerka. To je, kao, bilo bitnije, od njene sramne uloge u svedočenju u aferi vetroparkova.

I sada ista ta maketa premijerke, koja živi sa svojom devojkom i njihovim detetom, gromoglasno ćuti što ćeš ti učiniti da to bude nedostižan san svim drugim ljudima gej orijentacije. Jer, ona je svoju bitku izvojevala. Njoj je super. I šta tu opskurnu osobu briga za druge. Zato je ovo jedan od najblistavijih primera celokupne naprednjačke bedastoće.

Za to vreme, štetočine iz gradske vlasti užasnute su tvojim dvojnim paktom sa Šapićem, dok ljudi u Tržnom centru Ušće gaze jedni preko drugih, ne zbog zdravlja, nego zbog vaučera, koje dobijaju ako se vakcinišu. I dok se oni međusobno kolju i glođu - ti perverzno uživaš u tim prizorima, dok se i dalje uzdižeš na tuđem propadanju.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:
Vaučerom vođa vlada - to je nova moda sada.

Zauvek vaš
poslušni građanin,
Srba

P. S.
Pošto su se tvoji tabloidi ućutali u vezi Stefanovića i Hrkalovićke - sigurno imaju nešto krupno u fioci. Šta li je to?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati