Kolumne

Srđan Milivojević

24. 03. 2021. 12:25 13

Jama sa Mauricijusa

Prva vest koja je na planetu Zemlju poslata po sletanju američkog rovera na Mars, jeste da na crvenoj planeti nisu pronađeni oblici inteligentnog života, ali su u obližnjoj banci pronađeni tajni računi Dragana Đilasa. Slanje aeričkog rovera na Mars je koštalo 2,4 milijarde evra. Kakvi su paceri ti Amerikanci. Pa ovakav rezultat su mogli da postignu i sa mnogo manje para, samo da su rover poslali u štab Srpske nasilne stranke, skraćeno SNS.

I tamo nema inteligentnih oblika života, ali ima obilje sveže štancovanih Đilasovih računa, na kojima se ni boja još nije osušila kako treba. Pri tome, dok nam pripadnici napredne mafijaške organizacije objašnjavaju gde je Mauricijus, deluju kao da su pali sa Marsa. Ili bar to misle za građane Srbije koji bi trebalo da poveruju da Dragan Đilas ima račune u banci na Mauricijusu. A kao dokaz nam se servira ni manje ni više, nego potvrda koja je izdata sa datumom i pečatom koji je udaren skoro tri godine od kada banka više ne posluje. Što bi rekao neponovljivi Danilo Bata Stojković tumačeći Iliju Čvorovića u Balkanskom špijunu: "Oće centrala da pogreši jednom, ali ne sto puta..."

Hoće i banka da omane za dan dva, ali za dve tri, godine...

Jer kad se ova Batina kultna rečenica čuje u Srbiji, jasno je da je dara preterala meru. Posle tih reči, osoba, kojoj su iste upućene, treba da zna da je vreme da sjaše i prestane da izmišlja i laže, jer je dovoljno samo da trepne, pa da se ponovo prisetimo malo pre pomenutog Danila Bate Stojkovića i još jedne njegove neprevaziđene uloge kada u neponovljivima Maratoncima kao Laki Topalović krstačom preko leđa vaspitava sina Mirka koji bi da se ženi.

Šta ti je napredni progres. Nekada su mafijaši falsifikovali pare, danas falsifijuju račune. I to tuđe.

Mark Tven je tvrdio da je raj stvoren po uzoru na Muricijus a naprednjaci nam tvrde da je poreski raj stvoren po uzoru na njihovu neprevaziđenu maštu kada je reč o lažima. Pored suptropske klime koja očigledno ne prija bezuspešno lečenim radikalima, Mauricijus je poznat i po svojim gustim šumama u kojima je pronađena leteća veverica, endemska vrsta, koja živi samo na ovom ostrvu. Hiljade turista dolazi na Mauricijus samo da bi ostajući bez daha posmatralo ovu atraktivnu vevericu dok se vešto prebacuje sa krošnji drveća hraneći se tropskim plodovima. Njen daleko manje atraktivan srodnik iz Srbije, veverica iz Čipuljića, koja ne živi na drvetu već na televizoru i hrani se rejtingom i sujetom, smatra da su svi drugi takođe veverice, ali obične.

Zato naša leteća veverica sa lakoćom prodaje priču koju god smisli usled viška vremena za maštanje i nedostatka smeštajnih kapaciteta u Lazi Lazareviću, ostavljajući bez daha većinu normalnih ljudi. Koji su posle ovakvih maštarija sa razlogom zabrinuti za zdravlje državnog pacijenta No 1. Od kad se pronela vest da je probao kamilje meso, sve česće me građani Srbije pitaju da li znam da su neki ljudi pobenavili od mesa ludih krava. E vidite šta tek biva od bifteka ludih kamila.

Druga vest koja je stigla od rovera sa Marsa je da je jedino što se vidi sa ove crvene planete, nos našeg Pinokija. Koji mu raste mnogo brže nego što mu rejting pada.

Ali s obzirom na to da Pinokio ne staje sa svojim lažima uskoro će se, što bi rekao Balašević, uspostaviti ravnoteže među zvezdama. Jedna padalica je nezaustavljivo krenula u svoj sunovrat. Pravo iz raja Mauricijusa. Po svim proračunima čipuljićka zvezda padalica pašće pravo u Zabelu. Ne može da je omaši, pa da je još toliki. Jer ko drugome jamu kopa - sam u nju pada.

Bez obzira da li je jama Stambolićeva sa Fruške Gore, Ćuruvijina iz Svetogorske, Oliverova iz Mitrovice ili Đilasova sa Mauricijusa.

Ovaj put neće proći. Nisi sam, saborče Dragane!

Srđan Milivojević član Glavnog odbora DS i građanski aktivista

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati