Kolumne

Igor Velimirović

06. 01. 2021. 20:33 5

REČ UREDNIKA Kokezine medalje i Đilasovi magarci

U ljudskoj prirodi je da se neko plaši visine, zmija, leta avionom, vode, vatre... U Srbiji aktuelna vlast se plaši Dragana Đilasa. Danas smo bili svedoci duela Slaviša Kokeza - Dragan Đilas. Prvi je optužio drugog da hoće da preuzme Fudbalski savez Srbije!

Pošto je gore i dole potpisani 26 godina bio sportski novinar i urednik, odlučio je, dragi čitaoci Direktno.rs, da Vam predstavi Kokezu i Đilasa, i šta su uradili i kako su i koliko zadužili srpski sport.

Dok je Kokeza studirao (i završio mašinski fakultet u Beogradu), dotle je Đilas šetao magarca sutomorskom plažom.

Dok je Kokeza daleko pre ulaska u politiku pravio firme, najbolje u ovom delu Evrope, dotle je Đilas napredovao u svom biznisu, sada prodavajući krofne na istoj onoj sutomorskoj plaži. Ali se i bavio šibicarenjem, pa preprodajom benzina na ulici.

Dok je Kokeza bio gradonačelnik i gradio mostove, vrtiće, škole, bolnice, sportske sale, delio besplatne udžbenike, omogućio besplatne vantelesne oplodnje, dotle se Đilas preselio u Beograd, konobarisao na Adi Ciganliji i glumio na radikalskim mitinzima isprebijanog Tominog i Alekovog protestanta.

Dok je Kokeza osvajao sa košarkaškim A reprezentacijama (muškom i ženskom) medalje na Svetskim i Evropskim prvenstvima, i Olimpijskim igrama, dotle je Đilas gledao u Vučića k'o u Boga i molio ga za neku funkciju u javnom životu. I smilovao se AV i dao mu fudbal.

Dok je Kokeza u Košarkaškom savezu zatekao dug od 1,4 miliona evra, a odlazeći ostavio i pare u kasi, dotle je Đilas zahvaljujući SNS-u počeo da zarađuje pare otvarajući kafiće i hotele, i došao na gotovo u Fudbalski savez. Zahvaljujući politici.

Dok je Kokeza postao po rezultatima najbolji predsednik Košarkaškog saveza u istoriji SFRJ, SRJ, Srbije i Crne Gore, na kraju i Srbije, dotle je Đilasov učinak u Fudbalskom savezu - NULA!

Dok je Kokeza pomagao Saveze, klubove, brojne sportiste, parama iz svog džepa, dotle je Đilas trošio državni i novac UEFA i FIFA.

Dok je Kokeza plaćajući svojim novcem bodrio naše sportiste širom sveta, na svim velikim takmičenjima, dotle je Đilas pokušavao da igra fudbal za Brodarac, i hteo da se ubaci u A reprezentaciju?! Da, dobro ste pročitali! A onda je postao poznat samo zahvaljujući "Slagalici" i pitanjem u popularnom kvizu: U kom sportu se proslavio?

Naravno, čitaoci Direktno.rs znaju ko je Kokeza, a ko Đilas, i zašto smo im u ovom tekstu zamenili uloge. Ili to bar pokušali.

Ili što bi otpevao legendarni Toma Zdravković: "Dva smo sveta različita".

Igor Velimirović, glavni i odgovorni urednik Direktno.rs

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati