Kolumne

Marko Marjanović

07. 11. 2020. 06:00 3

Ćuti, može i gore. Ma, ne može!

Dragi naši sugrađani i čitaoci ovog portala, moram da primetim da je savet Dr Radojičića primljen poprilično sa podsmehom i dozom podrugljivosti. Mislim da grešite. Cenjeni dr, poznat još i kao gradonačelnik iz senke, u stvari je dao sjajan savet.

Da se podsetimo, slušajte tiše muziku jer u tom slučaju ćete i tiše pričati i bolje čuti svog sagovornika. Mislim da ova ideja i savet zaista imaju smisla. Što više ćutite, manje su šanse da se zarazite. Shodno prethodnim savetima našeg alanfordovskog Kriznog štaba, ova preporuka je sasvim opravdana. Da ne zaboravimo na već ranije pomenuti savet da ako vodite ljubav sa svojim partnerom to činite u pozi "dogy style". Time se takođe smanjuje mogućnost zaražavanja.

Biću slobodan da nakon nakon ovih i sličnih saveta, dam sebi slobodu da i sam dam poneki savet. Počinjem od korišćenja vozila gradskog prevoza. Jedna od mogućnosti smanjivanja širenje zaraze jeste da otvorite sve prozore u ionako zagušljivim autobusima i da "dopola" izvirite kroz isti. Malo ćete se nadisati zagađenog vazduha, ali i smanjićete značajno mogućnost zaraze kapljičnim putem. Ali, u ovoj metodi odbrane od zaraze, u obavezi sam da vas upozorim na dva moguća problema. Prvi je to da morate da vodite da će neki neozbiljni, neodgovorni sugrađanin možda iskoristiti priliku da vas odžepari. A druga, malo neprijatnija je da neki nastrani građanin ne poželi nešto drugo dok vi bespomoćno visite telom preko prozora. U tom slučaju se posavetujte sa najbližim doktorom ili farmaceutom.

Drugi metod korišćenja javnog prevoza je svakako mnogo zdraviji. Možete sačekati da vaš autobus stigne na stanicu, ali da vi ne uđete u njega. Dobro, možete na kratko da uđete, da validirate kartu i brzo napustite isti. Onda zamolite vozača da vozi malo sporije, a vi na propisanoj udaljenosti jedan iza drugoga trčite za istim do željenog cilja. Iako mislite da ćete tako sporije stići do cilja, varate se. Vozila javnog prevoza koriste žutu traku, te su svakako u prednosti u odnosu na druge učesnike u saobraćaju.


Sigurno se pitate šta raditi kada je u pitanju nabavka hrane?

Tu sam da pomognem. Siguran sam da u kući imate jednu prostoriju koja se ne koristi često ili kupatilo u kome ima koji kvadrat slobodnog prozora. Nabavite preko oglasa koke nosilje i uz malo pažnje, bićete prijatno iznenađeni kako vas u kupatilu čeka minimum jedno jaje za doručak. Suhomesnato i konzerviranu hranu, možete držati u ostavama, pa čak i garderoberu. Moljaca sigurno neće biti, a vaša potreba za nabavkom biće još umanjena.

A vreme je i da se setimo divnih mirisa iz kuhinja naših baka i deka, kako ih predsednika od milja zove. Da se posavetujemo sa njima kako se pravi hleb u domaćoj radinosti. Recept naravno pribavljate putem mobilnog ili fiksnog telefona.

Ukoliko imate decu, komunikaciju sa njima svedite na minimum. Predlažem nabavku jedne omanje školske table i komunikaciju sa nestašnim mališanima obavljati putem prepiske. Nikako pljuckanje po tabli, već za brisanje iste koristiti vodu iz česme.

Kao jednu od metoda očuvanja našeg zdravlja preporučujem i spavanje pored otvorenog prozora. Verujte, možda će vam u prvom trenutku biti i malo hladno, ali kada zasvetle novogodišnji ukrasi koje nam je namenio zamenik Vesić, osetićete se kao dete. Kao da će svakog trenutka na vaš prozor doleteii Deda Mraz sa svojim irvasima i spremljenim poklonima.

A u džaku od poklona: asepsol, alkohol, rukavice, tečni sapun, novogodišnja fotografija Kriznog štaba sa akcentom na lepu Dariju kao Baba Mrazicu.
I bezbroj maski da zaštitite lice i onemogućite sebe da progovorite. Znate na šta mislim.

Ono naše: "Ćuti, može i gore".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati