Kolumne

Davor Kalajžić

01. 11. 2020. 09:23 1

Od magareće klupe, preko hoklice, do galbegmobila

Još jedno bravo za zlatno u naprednom dobu! Ako je neko i sumnjao, od danas na to više nema pravo. Beograd je i definitivno postao svetska metropola. Pogrešili ste, nije upaljena novogodišnja jelka i rasveta i nisu nagrnuli kineski i bugarski turisti.

U jeku entog talasa bog-zna-kojeg pika najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva, u danu kada je u Srbiji zabeležen najveći broj zaraženih i umrlih, danu kada je Bogu na ispovest dušu predao mitropolit Amfilohije, najsvečanije je otvoren tržni centar "Galerija Beograd" na Sava promenadi, najveći šoping mol u regionu i najveći šoping mol Beograda na vodi. Kakvo olakšanje, naši šopingholičari više neće morati da idu u Milano! Već od sutra mogu da nastave da obaraju sve rekorde u Srbiji!

"Otvoritelji" su požurili da zavire u svaki čošak, verovatno u nadi da će tamo pronaci nešto iz "fundusa". Preostaje da sačekamo nestanak Kovida, ili dolazak vakcine, pa da vidimo da li će u "fundusu" nešto preteći za "dan posle", ili sve ode kod predsednika i njegove savetnice koja, mora se priznati, ima istančani ukus za sve francusko.

Nema potrebe ništa ponavljati, sve se odavno zna; kako je rušeno, kako je građeno, a zna se i kako je i čijim novcem finansiran Beograd na vodi. I svetska prestonica greha, Las Vegas, imao je slične investitore sa sličnim novcem, o čemu su snimljeni i još uvek se snimaju mnogobrojni holivudski blokbasteri.

Pa kad već pominjemo blokbastere, red je podsetiti se trčkaranja Klinta Istvuda oko predsedničkog limobila u filmu "Na liniji vatre". Neodoljivi šarm grotesknog humora iste vrste objavio je i Direktno, gde je zvezda programa bio Kim.

Greh bi bio ne podsetiti se da je čuveni strip "Alan Ford", pre mnogo decenija vanvremenski anticipirao smehotresne prizore koje su nam na ovaj izuzetno tužan dan priredili "otvoritelji" Galerije Beograd.

Međutim, nije sve ni tako smešno. Niko da se zapita kako je bilo onim nesretnicima što su pod maskama i naoružanjem trčkarali oko Galerijinih limobila, iz milošte zvanih "Galbegmobil", kojima su se vozikali predsednik i premijer? Da li su oni iz Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, ili možda Kobre, ili čak Kobrice? Da pojasnimo, to su one cure što onomad odbraniše predsednika od postavljenog šatora opozicije i državne ograde na Andrićevom vencu. Svejedno, koji god da su, hvala im! Uspešno su odigrali svoju copy-paste rolu iz svetskih blokbastera, stripbastera i njuzbastera i požrtvovanim trčkaranjem odbranili predsednika od dvojice zbunjenih majstora, koji ne očekujući posetioce i sve javne i tajne službe Srbije, na trenutak zastadoše da sa Hiltijem u ruci ošamućeno isprate ovaj karneval budalaštine.

I mi tajnu službu za trčkaranje imamo!

Da cirkus bude kompletan potrudio se premijer Srbije, odmah iza šefa, srećom bez volana "Galbegmobila", jer nam je poznat poriv za viškom maligana u krvi, a okolo je bilo prepuno staklenih izloga i saobraćajne policije u civilu.

A predsednikov imidž se ozbiljno uvećao. Posle "magareće" klupe u Parizu i hoklice u "O(r)valnoj sobi", dopao je sedišta "Galbegmobila". I da znate, lepo mu pristaje! Jedino što državna kolona nije imala blinkere i rotacije, sve drugo bilo je tu, u najvećem sjaju srpskog "Diznilenda".

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati