Kolumne

Srđan Milivojević

26. 10. 2020. 14:37 8

LIČNI STAV Srđan Milivojević: Ima gorih i od najgorih

Hvala Vučiću, Srbija je dobila Vladu koja nam pokazuje da i od goreg može još gore. Ali zar je moguće da u novoj Vladi nema mesta za Simu Spasiča, Mišu Vacića, Milicu Zavetnicu i bar nekog od egzotičnih likova iz Levijatana. Pa zar niko da se seti bar Marjana Rističevića. Gde ide ovaj svet.

I šta sad kad je SPS ostao bez svega, čitaj energetike, a dobio prosvetu. Onoliko kandidata za to jedno mesto, zar se i to može. Mada važno je to ministarstvo, veliki je posao pred budućim ministrom, treba legalizovati onolike lažne diplome. Šta će tek novopečeni ministar poicije Vulin sada da radi sa onim silnim vojnim uniformama koje ne može da proda Neši Stefanoviću, jer ovaj nosi samo NATO modele. Da neće Vulin kao onomad kad je kao ministar odbrane služio vojsku, sad da se prijavi i na kurs za milicionera? I gde će sad teča iz "Krušika"? Kome će se privoleti carstvu?

Pa dobro bre naprednjaci, je l' vam za ovo trebalo pola godine? Šojić bi ovo sastavio za pola sata, a vi se polomiste i na kraju ništa. Doduše, Darija je morala da bude nagrađena. Onako lepo je pobedila koronu, ko nekada davno Vučić NATO pakt, pa gde češ bolju nagradu za takvog borca, nego u ministarstvo za boračka pitanja. I tajkuni imaju svog ministra i svoje ministarstvo u liku mlađanog tajkunčića koji se do juče zalagao za smanjenje radničkog minimalca. Uzmite što više od siromašnih da bi napredni tajkuni bili još bogatiji i bahatiji. On je tu ne zbog nekih kvaliteta, već čisto da bi gazda pokazao da može baš sve.

A tu su i provereni kadrovi sa kupljenim diplomama. Da čorba bude gušća. Samo su se malo provozali na ringišpilu i vođinom ruletu, ali posrećilo se svima. Preživeli su gazdin rijaliti bez da su nominovani za izbacivanje iz Sigurne kuće u Nemanjinoj. Bilo je fotelja za sve, sem za SPS. Zato ti spretni momci već trče sa hoklicama u rukama ka zgradi Vlade u Nemanjinoj. Jer sada sledi izbor državnih sekretara. Pa pomoćnika ministara. Još ima nade za njih.

Jedino ne valja što ovaj rulet, liči na ruski, sa revolverom napunjenim do vrha. Prvi put u istoriji Srbija se vojno i energetski sasvim udaljava od Rusa kačeći se na američki voz, sve u nadi da će Tramp biti mašinovođa. Ali ako karte u tom vozu bude naplaćivao Bajden, biće karta skuplja nego za beogradski metro. Ipak, oni koji su ušli u vladu moraju da znaju šta podrazumeva saradnja sa šefom AVačkog klana. Saradnja sa Aleksandrom Vučićem podrazumeva i podržavanje ubistva Olivera Ivanovića, linč i progon Aleksandra Obradovića, proglašavanje heroja Omera Mehića pijancem, pravdanje žrtvovanja posade helikoptera zarad jeftinog populizma i ministarskog marketinga, tragično stradanje Stanike Gligotijević na naplatnoj rampi, ubistvo Slobodana Tanaskovića čuvara iz Savamale, prebijanje ljudi na protestima, paljenje kuća novinarima, nasrtaje na Mariju Lukić.

Na tu saradnju i posle toliko godina pada eho reči koje i danas odjekuju Srbijom: "100 muslimana za jednog Srbina, kad tad osvetiću se Slavku Ćuruviji za laži koje o meni objavljuje Dnevni telegraf i Ivan Stambolić kada dođe svojoj kući neka svojoj ženi objasni gde je bio."

Naravno, opravdavanje uvaljivanja donjeg dela leđa u ministarsku fotelju državnim interesima i opštim dobrom, teško da će biti neki alibi. A da će Vlada biti kratkog daha, najbolje nam potvrđuje činjenica da u njoj nema nekih stalnih i nezamenljivih igrača. Jer na Titanik koji je već zveknuo u santu leda penje se samo onaj ko veruje da će Vučić spasiti brod u koji je uveliko pokuljala voda. Oni iskusni već su u čamcima za spasavanje. Oni moralni i dostojanstveni na taj brod se nisu ni kačili.

A kapetan već najavljuje novo isplovljavanje Titanika za 3. april 2022. Samo pravila plovidbe do tada će već urediti narod kome je muka od vožnje na razlupanom splavu što se pred svake izbore proglašava prekookeanskim brodom, a ne banda pirata koja gusari među sopstvenom posadom. Pobuna posade na brodu koji luta bez kompasa po svetskim morima, šiban burama i olujama ovog puta je obaveza, a ne moranje.

Pre nego naš brod podigne sidro i uhvati kakav takav vetar u svoja jedra, za izbacicanje iz našeg rijalitija pored svih ministara biće nominovan lično i prvi gusar Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati