Kolumne

[ Izvor: Vijesti/Željko Ivanović ]

26. 10. 2020. 10:07 2

Mandić bi da bude Brnabić, primera radi

Najporaznije u najnovijem obraćanju Andrije Mandića jeste to što, primera radi, izigrava Anu Brnabić. Marionetu AV. Spreman da za predsednika susedne države slaže, falsifikuje, napadne i omalovaži.

Kada je, primera radi, u pitanju čišćenje Srbije od tajkuna i mafije, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, uspeo je da oslobodi tu zemlju (njihovog) štetnog uticaja. Kaže Andrija Mandić, koji inače tradicionalno nastupa kao lider ne samo Nove i ne samo DF-a, već i “vernog naroda”. Iako nije vladika. A najnovije istraživanje Đorđa Vukadinovića, brata Srbina, procenjuje rejting Mandićeve stranke na 3,7 odsto. A njegov kolosalni doprinos pobedi naroda na 0,7 procenata.

Primera radi, kako kaže Mandić, kad je Srbiji krenulo dobro, DF-u i njemu kao lideru je krenulo loše. Jer je, primera radi, BIA predsednika Vučića dostavila partnerskoj Đukanovićevoj Službi “nepobitne dokaze” da je ruska specijalna jedinica GRU, udružena sa Mandićem i Kneževićem, spremala pokolj 16. novembra 2016. I ubistvo crnogorskog premijera.

Da bismo onda, primera radi, duže od tri godine gledali maratonski proces protiv “terorista” vođenih Andrijom i Milanom. I sve to na TV Vijesti. Kod tajkuna Miška i Željka. Kao i na stotine presova i izjava lidera DF-a i njihovih saboraca o montiranom sudskom procesu i njihovoj nevinosti. Nema tu ništa lično, Vijesti su samo radile svoj posao. Ali, primera radi, tokom te tri godine, vaskolika propaganda predsednika Aleksandra Vučića, od Informera do RTS, gotovo da reč nije objavila na istu temu. U tom periodu, Milo i Alex su na zajedničkim konferencijama i susretima razmenjivali izlive nežnosti i uzajamne podrške, dok su Mandić i Knežević, primera radi, trljali užarenu optuženičku klupu zarobljenog Višeg suda u Podgorici.

Onda je, primera radi, veće tog Višeg suda presudilo - ukupno 70 godina zatvora za kompletnu “terorističku grupu”, od čega su Mandić i Knežević dobili po pet. Primera radi, RTS predsednika AV vest o toj presudi objavila je u 26. minutu udarnog Dnevnika, a razni informeri i ostali telegrafi na nekoj 5. ili 7. strani. Televizija, novine i portal Vijesti presudi su posvetili udarne minute i strane. Tog i narednih dana i nedelja.

Međutim, Miško i Željko, primera radi, nemaju avion kao predsednik Vučić. Ili ga makar još Beba i Medo nisu otkrili. Jedan let do kanabea Šefa AV bio je dovoljan Mandiću i Kneževiću, ali i DF-u, da zaborave na sve pomenuto. Od državnog udara, Caneta, Šarića, Dahlana, pa do, primera radi, Beograda na vodi. Aleksandar Vučić je preko noći i pored ovih 10 odnosno 70 godina robije, postao lider svih Srba regiona, lider novog “srpskog sveta”, odavde do Banjaluke.

Kada je, primera radi, u pitanju čišćenje Srbije od tajkuna i mafije, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, uspeo je da oslobodi tu zemlju... Srbija je tada krenula napred, kliče Mandić. Što, primera radi, potvrđuju sledeće činjenice: skidanje poternice za Canetom Subotićem, povlačenje optužnice protiv Subotić Caneta, povratak odbeglog Bogoljuba Karića u Srbiju, onda čak i AV koalicija sa njegovom strankom, Dahlanov dolazak u Beograd (bez vode), pokušaji da se Šarićeva presuda obori ako je ikako moguće, i da ne nabrajam - dovoljno da vidimo kako je AV čistio Srbiju od tajkuna i mafije.

Sa čim se, primera radi, ne slaže Boško Obradović, jedan od lidera srpske opozicije i do juče brat Andrije Mandića. Nedavno Boško poručuje kako mafija u Srbiji nikad nije bila jača i kako njen šef nije Aleksandar Vučić, predsednik, već Andrej Vučić, brat. I da je taj Andrej, u očišćenoj Srbiji, napravio paralelni sistem vlasti, kao, primera radi, Milo u Crnoj Gori, tvrdi Obradović! Kako Srbija može biti očišćena od mafije i tajkuna ako je glavni Don brat predsednika Vučića - pita se, primera radi, Boško?! Dok njegov bivši saborac i brat Andrija Mandić leži i pravi se mrtav.

Ali da ne bude da je Mandić, zaslepljen obožavanjem voljenog Vođe AV, sve izmislio i slagao - nije. Primera radi, predsednik AV je na početku procesa pokoravanja Srbije, uhapsio jednog tajkuna. Dakle, JEDNOG! Miroslava Miškovića! Da bi kasnije beogradski sudovi, zarobljeni inače kao i ovi naši voljom predsednika, oborili sve te optužnice. A potom ih više instance vraćale na početak. I tako evo već 6-7 godina AV menja sudove i sudije, ali nikako da nađe jedan ili jednog koji će osuditi tog JEDNOG tajkuna kojim je očistio Srbiju! Ispostavilo se, dakle, da je hapšenje Miškovića, inače autora vrlo zanimljive kniige Ja tajkun, AV iskoristio kao marketinški trik da bi njegova propaganda i marionete, primera radi, Ana Brnabić i Andrija Mandić, širili bajke o ratu predsednika sa tajkunima i mafijom!

I to je najporaznije u najnovijem obraćanju Andrije Mandića. Kada, primera radi, izigrava Anu Brnabić. Marionetu AV. Spreman da za predsednika susedne države slaže, falsifikuje, napadne i omalovaži “neprijatelja”. Mandić u stvari i na taj način pokazuje zašto, primera radi, ne bi trebalo da bude član novog Krivokapićevog kabineta! Jer njegov šef ne bi bio Krivokapić već Vučić. Još kada najavljuje da bi čistio Crnu Goru od tajkuna i mafije kao predsednik AV Srbiju, onda nam jedino preostaje da se molimo, zajedno sa mandatarom, da im Bog u tom naumu pomogne. Jer od Vučića je očito slaba vajda. Tužno za Andriju Mandića. Kakav kraj. Ali, primera radi, ima i gore. Recimo, Nebojša Medojević. Nego, na njega već ne bih trošio riječi. Osim: Gospode, pomiluj.

A onda, jednog dana, možda već sutra, kada bezdušni autokrata AV opet proceni da mu Rajo i Milan više ne trebaju, i odluči da ih kao 2016. pusti niz vodu, oni će potrčati, kao i tada na tajkunske Vijesti, pričajući o njima kao o jedinom ostrvu slobode, gde mogu saopštiti svaki svoj stav i sve ono što doživljavaju kao progon i nepravdu. Zaboravljajući na minut, dva ili godinu, dve, da su Miško i Željko, Milovi doušnici, ambasadorske marionete, tajkuni i mafijaši, kreatori nove Vlade, a samim tim i kradljivci narodne volje. Jedva čekamo da se to desi iz dva razloga: Vučićev novi otkaz će za njih značiti spasenje i povratak domovini, dok će im s druge strane, opet pokazati kako su Vijesti jedino ostrvo slobode u besudnoj zemlji. Zbog čega, primera radi, više od 50 odsto građana veruje Vijestima. Za razliku od NSD koju je Andrija Mandić sveo na 3,7 procenata.

Primera radi, genijalni Amerikanac Filip Rot piše kako se Rouzen Sabat, junakinja romana, “satirala alkoholom iz dva nesporna razloga: zbog svega što se nije dogodilo i zbog svega što jeste”. Ne znam kakve ovo veze ima sa Mandićem i Medojevićem ali, čudo je taj Rot.

Željko Ivanović

https://www.vijesti.me/kolumne/480681/mandic-bi-da-bude-brnabic-primjera-radi

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati