Kolumne

12. 09. 2020. 17:58 1

SUBOTOM U 18 Srđan Škoro: Fascikla Levinski

Ono što je Monika Levinski bila za Klintona, to je Aleksandar Vučić za Trampa. Oboje su se svojski potrudili da zadovolje američke predsednike. Svaki svog, na svoj način. I to na istom mestu - u Ovalnom kabinetu Bele kuće.

Posle afere sa Monikom, Klinton je doneo odluku da besomučno 78 dana bombarduje Srbiju, preoravajući njena sela i gradove, ubijajući nedužne, uništavajući privrednu i putnu infrastrukturu, bacajući bombe sa osiromašenim uranijumom koje nas i dvadeset godina kasnije satiru kao da nismo ljudi.

Tramp posle Vučićevog klečanja u Ovalnom kabinetu nije morao da preduzme ništa, jer je sve na sebe preuzeo predsednik Srbije oduševljen što je, kao posebnu čast, za pruženu uslugu, primio penkalo i plastične ključeve Bele kuće. Najpre Vučić je toliko razorio Srbiju da bi novo američko humanitarno bombardovanje bilo potpuno nepotrebno.

Pritom Vučić je izbrisao zvezdicu uz ime Kosova, Rezoluciju 1244 precrtao i gurnuo u drugi plan, kao da uopšte ne postoji i pozvao Izrael, a preko njih praktično i druge države koje dosad nisu to učinile, da priznaju Kosovo kao nezavisnu državu. Da bi brucošu i budućem košarkaškom treneru bilo jasnije, u pitanju je svojevrsni tripl dabl, do sada neviđen u diplomatskoj praksi bilo koje države.

Sa Rezolucijom 1244 Vučić, Šešelj i Nikolić su i 1999. godine imali problem, pa su zbog potpisivanja mirovnog sporazuma, smatrajući to izdajom, napustili vladu. Hteli su i priželjkivali kopnenu operaciju NATO snaga kako bi nas do kraja uništili i nacionalno proredili po meri sumanutih radikala. Inače, poznatih, dokazanih i hrabrih ratnika isključivo pod jorgan planinom.

Ono čime je Vučić posebno ugrozio Srbiju i sve njene državljane je potpisano prebacivanje ambasade Srbije u Jerusalim. Time je svim najekstremnijim islamskim organizacijama širom sveta poslao jasnu poruku šta je njihova buduća meta. Tako da ono što su američki bombarderi preskočili ili propustili 1999. godine, moći će, u danima pred nama, da do mile volje, naplaćuju razni muslimanski fanatici.

Svi građani Srbije i sva imovina Srbije u zemlji, a posebno u inostranstvu, može biti budući predmet napada i potencijalnih otmica. I to zahvaljujući potpisu Aleksandra Vučića koji je imao ogromnu potrebu da zadovolji Donalda Trampa i time donekle potamni zasluženu slavu Monike Levinski. Milosrdni anđeo je ponovo aktiviran.

Ako svemu tome dodamo da je Vučić i jeku prethodne kampanje uplatio Klintonu, kao podrška kandidaturi njegove supruge Hilari dva miliona dolara, objašnjavajući svom narodu, da je to učinio "jer je pametan", onda se ova usluga Trampu, uoči izbora može objasniti njegovom unutrašnjom potrebom da uvek bude poslušna pudlica svakom moćnom čoveku.

Hilari Klinton je stala javno iza svog supruga posle afere Levinski. Melanija Tramp za sada mudro ćuti posle Vučićevog klečanja u Ovalnom kabinetu Bele kuće, pritom su joj u Kopru još spalili i spomenik. U svakom slučaju, Donald je jako zadovoljan i ne skriva tu činjenicu. I Vučić je prezadovoljan, jer je Srbiji i srpskom narodu naudio koliko je mogao. A to mu uvek mnogo znači. Monika je dobro naplatila svoje klečanje kroz memoare gde je do tančina objasnila svoj odnos i poziciju sa Klintonom.

Ko zna možda se i Vučić osmeli da napiše koju o tome šta se sve dešavalo u Ovalnom kabinetu dok je ponizno klečao pred Trampovom veličinom. Ili ako se slučajno odluči da mu knjigu štampa njegov duhovni otac Šešelj to može ići i po već radikalsko prepoznatljivom naslovu „Vučić Trampova pudlica“.

Kad krenemo još da sprovodimo obavezu prema 69 zemalja (neobičan broj) i počnemo da ih ubeđujemo da je kriminalizacija gejeva totalno pogrešna i ponudimo im naše neverovatno iskustvo sa Brnabićkom kao premijerom, svet će početi skroz drugačije da nas posmatra. Posebno Kina i Rusija. Možda se u međuvremenu i Hoti oglasi. Ipak je on držao sveću.

I zato dogodine u Jerusalimu. Ovi što se pozdravljaju sa dogodine u Prizrenu su se nešto naglo ućutali. Valjda su i oni svesni posledica Vučićeve potrebe da trajno potamni slavu Monike Levinski. A za Gazivode ko te pita. Uostalom, Kosovo i Metohija nisu bili predmet razgovora u Vašingtonu već samo povod.

Fascikla je kriva za sve!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati