Kolumne

[ Izvor: Srđan Škoro ]

29. 08. 2020. 18:00 3

SUBOTOM U 18 Srđan Škoro: Metastaze Megatrenda

Ni bezbroj diploma i doktorata stečenih na sumnjiv način, na još sumnjivijim fakultetima, očigledno nisu bile dovoljne da zadovolje sve potrebe SNS, pa je otvoren još jedan, ovoga puta klasičan partijski fakultet. I to, ništa manje, nego u prostorijama JP „Jugoimport SDPR“. Valjda, kako bi naprednjaci i njihovi fanovi upili brzinski potrebna znanja u trgovini oružjem. Ova ustanova, pompezno nazvana Fakultet društvenih nauka, iako ne poseduje neophodnu akreditaciju za rad, bez ikakvih problema se reklamira i upisuje studente. Program ovog naprednjačkog fakulteta preuzet je, od koga drugog, nego od Megatrenda. Uostalom, kao i komplet nastavni kadar.

Da nesreća bude veća, čuveni Mića Jovanović, vlasnik i tvorac Megatrenda, optužio je naprednjake da su ga pokrali, odnosno da su progam njegovog fakulteta praktično plagirali prepisujući ga, kako je istakao "zbrda-zdola"! Za nastavni kadar određen da predaje i obrazuje studente na SNS fakultetu, prethodno "iškolovan" na Megatrendu, Mića Jovanović je izjavio da nisu bili mnogo talentovani i da ih je on lično, kao njihov mentor, proizveo u profesore!

Zamislite kakvo je vreme došlo kad Mića Jovanović, rodonačelnik i simbol svega negativnog što se vezuje za kupovinu diploma i olako završavanje studija, proziva i ukazuje na plagijat i nestručnost svojih bivših studenata i partijskih zaštitnika. Mentor Mića dao je svoj izuzetan doprinos brojnim fakultetskim metastazama Megatrenda širom Srbije, gde prostota duha i upadljivo neznanje dominiraju. Ovaj neskriveno naprednjački Fakultet društvenih nauka smešten u zgradi SDPR, biće poslednji udaren ekser u već raspadnuti kovčeg obrazovnog sistema Srbije. Nije tajna da je upravo obrazovni sistem rak rana današnje Srbije, jer proizvodi kadrove koje potom postavljaju na odgovorna mesta, gde svojim neznanjem i urođenom bahtošću uništavaju sve što poseduje ova zemlja.
Ako uopšte iko razmišlja o ozdravljenju srpskog društva, onda prva mera mora biti poništavanje svih diploma stečenih na neregularan način. Zatvaranje svih institucija koje su ih nemilice izdavale i procesuiranje svih osoba koje su u tome učestvovale. Bez toga, Srbija će kao država nestajati, a odavde će bukvalno svi koji to budu mogli bežati.

Možda bi predstavnici opozicije, osim što opravdano ukazuju na postojeće društvene anomalije u srpskom društvu, mogli da pokrenu jednu širu akciju vezanu za tzv. Džigi Bau fakultete gde se diplome dele kao pice. Primera radi, da otvoreno kažu ima li u njihovim redovima takvih „genijalnih kadrova“ koji su se polakomili da postanu vlasnici spornih diploma sa spornih fakulteta i ko su ti ljudi. Ako ih nema, još bolje, neka to posebno istaknu. To bi, pre svega, bilo neophodno, kako bi se smanjila očekivanja i sva kasnija moguća razočarenja. Jer, sve ovo, i Vučić i kupljene diplome i lažni fakulteti, sve će to jednom juče da se zove, ali će zato sramota ostati i nju će jedino moći sprati, uz mnogo muka i truda, oni koji poseduju određena znanja stečena na zakonit i regularan način.
U suprotnom, još mnogo decenija ćemo se vrteti u začaranom krugu, poput ovog, gde za predsednika države trenutno imamo brucoša, koji je na veoma bizaran način dobio indeks za košarkaškog trenera. I onda posmatramo unezverenog penzionera Lukašenka kako se junači sa kalašnjikovim u rukama, zaboravljajući da je to isto, sa istim oružjem, činio i Vučić, šunjajući se po Palama u bezuspešnim pokušajima da postane novinar. Obrazovanje i poštovanje regulativa u ovoj oblasti je neophodno kako bi se lakše uočilo šta mogu od svog naroda i države da učine iskompleksirani i neuspešni likovi. Lukašenko kao propali hokejaš i Vučić kao još propaliji košarkaš.

Razmislite o tome pre nego bude kasno za sve. Ako već nije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati