Kolumne

Direktno.rs

09. 08. 2020. 14:36 9

PISMO ČITATELJKE Vučiću je najgore sa samim sobom

Kaže se, jak, ali samo na jeziku. Čak ni ova rečenica ne opisuje, dugogodišnjeg političara Aleksandra Vučića, jer nije slučajno što u svojoj vladajućoj karijeri nikada nije seo za sto sa svojim političkim protivnicima. 

Godinama unazad, skoro svakodnevno, imamo priliku da vidimo da Vučić ne uspeva da izađe na kraj sa voditeljima televizija sa nacionalnom frekvencijom sa kojima on upravlja, gde mu se i te kako ugađa, gde bira i temu i osnovna pitanja. Samo ako novinar-voditelj prošara tj. blago odstupi čisto da ne ispadne glupa emisija da voditelj sedi kao" fikus", a domaćin je emisije, on, Vučić "ispada iz koloseka" i odmah kreće sa niskim udarcima.

Vređa, nipodaštava, ponižava i viče. Pa nije davno bio "Upitnik" na RTS gde se poneo bezobrazno prema Oliveri Jovićević koja je radila svoj posao i to na najblaži mogući način. Kada sve sagledamo, ništa mu nije ni rekla. A on je potpuno izgubio kontrolu, pa je to veče svojim bahaćenjem izazvao studentske proteste.

Jednostavno, kada nema argumente, on viče i vređa. On ne trpi da ga neko preslišava, kritikuje, ukazuje na njegove greške, pa čak ni da ima svoje mišljenje makar ga ne iznosio, dovoljno je da to on proceni. Želi da govori šta on hoće, da hvali svoje postupke, sebe da uzdiže i prikazuje da samo on, to sve ume i niko više. Isto to, da radi i sagovornik poput Gordane Uzelac sa "Pinka", to on želi, ali to nije novinarstvo.

Ego mu je prevelik, sujeta takođe, posledica svega toga je osvetoljubivost. Zar ovakva ličnost može da se suoči sa svojim političkim neistomšljenicima? Ne, nemoguće, eventualno uz neke sedative, možda. Zatim, na konferencijama za novinare on čim vidi, npr. nekoga sa N1 ili slične njima, odmah gubi kontrolu, ma šta oni pitali, obavezno ih uvredi. Grub je, ironičan, arogantan i uglavnom im ne odgovori, a obavezno krene sa rečenicom, "ajde, ajde, vi pitajte da ne bude da neću da vam odgovorim". I nakon pitanja, rafal, a odgovor retko. Pa zašto ne ode kod njih u neku emisiju? 

Tu se već nameće pitanje koliko je on zapravo dobar/loš politicar? Debate bi trebalo da su u opisu njihovog posla, to je njihov teren. Dobar političar bi se morao snalaziti u debatama poput ribe u vodi. Međutim, to nije slučaj sa Vučićem. Zato se sve i završilo samo na rečima, "dovedite ih pet, sve ću ih pobediti". 

Da ozbiljno dobro laže, u to smo se uverili. Evo, svakodnevno nam osvežavate pamćenje sa "Pinokijom" i sigurna sam da će ovo biti igrica bez granica. Nikada se nikome nije izvinio, a i te kako je bilo potrebe, nebrojeno puta je bio ogoljen u svojoj laži, da je bilo najljudskije i najprirodnije da se izvini, čak bi mu takav gest doneo pozitivne poene, ali ne, uvek rađe bira da nastavi sa lažima, iako je svestan da svi znamo da laže.

Evo svežeg primera - Petar Đurić. O tog dečka se baš ogrešio, "razapeli su ga na krst", kada je bio najranjiviji. Petar ih je demantovao njihovim dokazom i nakon svega im je indirektno zatražio samo izvinjenje. Najnormalnije bi bilo da se bar izvinio, i zatražio oprost, on i svi koji su se bavili tom temom i tim linčom. Međutim, videli smo da je on samo nastavio sa lažima. To je Vučićev model ponašanja. 

Nama nije lako sa njim i biće sve teže, ali njemu je najgore sa samim sobom, znači u sopstvenoj koži. Mi ćemo se njega jednom rešiti, a on će živeti sa svojim najvećim neprijateljem - svojim egom.

Stalna čitateljka Direktno.rs

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati