Kolumne

[ Izvor: Danas/Sportska galaksija ]

16. 05. 2020. 10:03 2

LIČNI STAV Milojko Pantić: Blokada lažnih izbora (VIDEO)

Malo je falilo da uđe u političku istoriju sveta kao prvi vlastodržac koji je organizovao izbore u vreme policijskog časa. Jer istoga dana kada sam u Danasu postavio pitanje: A šta ćeš, Vučiću, kad prođe korona, neustavni vladar Srbije je odlučio da se vanredno stanje i policijski čas ukidaju od sedmog maja. Istovremeno je najavio da će se njegovi izbori održati već 21. juna, čime je dokazao da je to glasanje za njega samo formalnost i da mu se strašno žuri da tu formalnost što pre obavi.

Svako normalan se ponovo pita: A ko si ti, Vučiću, kakav ste to faktor, ti i tvoje marionete Ana Brnabić, Vulin, lažni doktor Stefanović, Dačić i Maja Gojković? Kakvi ste vi to stručnjaci i autoriteti? Na osnovu kojih ovlašćenja i sa kojim pravom građanima Srbije određujete kada mogu, a kada ne da izađu na ulicu i kada treba, bez obzira na Ustav, da izađu na birališta da glasaju za vas? Šta ste vi? Političari sigurno niste jer vam zakon leži u topuzu.

Vi ste obični bednici od ljudi, jer nijedan političar na svetu kao vi nema krimalnu bandu profesionalnih navijača koji napadaju decu političkih neistomišljenika, pa čak i ubijaju opozicione političare. U stvari, izlišno je postavljati bilo kakva pitanja o njima, jer su to kriminalci za koje zakoni kao i najviši pravni akt u državi – ne postoje.

Vučić i njegova banda su organizovana kriminalna grupa koja je pod plaštom politike okupirala državu Srbiju i zarobila sve njene institucije tako da ona danas nema nijedan atribut koji je čini državom. Oni su dakle vlast, ali ne kao političari, već kao čisti kriminalci. Evo poznatih dokaza za tu tvrdnju.

Parlament, kao zakonodavnu vlast, prvo su iskoristili da zakonima zaštite sebe i svoje pristalice. Onda su skupštinu obesmislili uličarskim metodama, podnoseći hiljade amandmana na sopstveni predlog zakona o budžetu, kako opozicija ne bi došla do reči. Na kraju parlament im više nije bio potreban pa su ga ugasili. Sudsku vlast su pretvorili u kaznenu instituciju za one koji im se suprostavljaju. 

I konačno na čelo izvršne vlasti postavili su ženu koja u svakoj ozbiljnoj zemlji ne bi mogla da obavlja funkciju portirke a ne premijerke. Tako je Vlada Srbije postala puki izvršilac volje jednog jedinog čoveka koji je u stvari vođa te organizovane kriminalne grupe.

Štampa, radio i televizije pretvoreni su u najogavnija sredstva propagande takve korupocionaške i kriminalne vlasti i služe isključivo za dezinformisanje i manipulaciju građanima.
Vođa tog kriminalnog klana je na opisani način dovršio ono što je devedesetih godina započeo Slobodan Milošević. Srbija je sa njim doživela potpuni slom države i društva.

Ne postoji sličan primer na planeti da je jedan čovek vlasnik države. Da je i premijer i tužilac i sudija i lekar i glavni urednik svih medija. Samo vođa iz Čipulića kraj Bugojna u Bosni zna kome idu i kako se troše naše pare iz nekadašnjeg državnog budžeta Srbije. Samo se njemu polažu računi kome se kako i zašto daje naš novac za navodnu pomoć Srbima na Kosovu.

Samo vođa kriminalaca deli šakom i kapom pare građana Srbije crkvi, državama u regionu pa čak i Italiji. Da su organizovana kriminalna grupa dokazuju i silne afere, od ubistva Olivera Ivanovića do Jovanjice i Krušika. A najveći kriminal vlastodržačke bagre jeste to što svakodnevno urliču „drž’te lopova“ dok zemlju pljačkaju u okeanskim razmerama.

Kao i to što preko svih medija trube da su oni najbolja i jedina vlast na svetu koja niučemu ne greši, dok Srbija nezaustavljivo tone u bezdan. I da se ne lažemo više, oni su bolest srpskog društva i srpske politike. Za tu bolest nema političkog leka, i to bi konačno morale da shvate, od društva otuđene političke elite i u tzv. pravoj i u navodnoj „konstruktivnoj“ opoziciji. 

Prvi hoće da bojkotuju lažne izbore što će vođi iz Čipulića omogućiti da nesmetano vlada još četiri godine a možda i doživotno. Drugi pak svesno ili nesvesno učestvovanjem na lažnim izborima iz svojih ličnih interesa produžavaju agoniju Srbije do u beskraj. Ljudi moji, kakvi izbori i kakav bojkot izbora sa onima koji su doveli do sloma državu i društvo. Blokada takvih lažnih izbora je jedino rešenje.

To spada u kategoriju dozvoljene građanske neposlušnosti kad nakaradna i kriminalna vlast zarobi državu. Blokada lažnih izbora zapravo podrazumeva totalnu blokadu njihovog kriminalnog sistema, da bi se vođa iz Čipulića naterao da omogući formiranje prelazne vlade eksperata i da posle toga podnese ostavku. Za političku artikulaciju takvih protesta građana već su se pobrinuli profesor Čedomir Čupić sa Fakulteta političkih nauka i još neki profesori, pokretanjem inicijative za formiranje prelazne ekspertske vlade.

Naravno ima vođa još jedno rešenje. Može da pobegne iz zemlje. To je međutim njegov problem. A naš kategorički imperativ što se izbora tiče mora biti ono što je Emanuel Kant formulisao kao tezu: Nema saveza sa zlom i onima koji relativizuju zlo.
Vanredno stanje gore od ratnog, i navodna pandemija virusa korona, razotkrili su do srži lik i dela vođe čipulićkog kriminalnog klana koji tvrdi da mu je uzor nemačka kancelarka Angela Merkel.

Za razliku od njega, međutim, ta gospođa živi kao sav ostali svet. Stanuje u zgradi kao svi građani. Ide sama u prodavnicu da kupi sebi šta joj je potrebno za karantin. I onda disciplinovano ostane 14 dana u izolaciji zato što je njen lekar bio pozitivan na kovid 19. Ponaša se normalno i kad nije vanredno stanje. Letuje na primer u hotelima sa tri ili četiri zvezdice u kojima noćenje ne košta više od 200 evra. A gnusoba od vođe ćipuličkog kriminalnog klana ponaša se prema građanima Srbije kao prema svojoj nevaljaloj deci.

Prvo plasira laž koju ni pas s maslom ne bi mogao da proguta rekavši da će srpska ekonomija biti jača i od Nemačke. Onda plaši građane svim i svačim jer su po njemu nevaljali, da bi ih na kraju izgrdio na pasja kola i zapretio drakonskim kaznama ako ga ne slušaju. On i njegova kriminalna grupa su psi rata koji ponovo laju, koji će ostati upamćeni kao kriminalci koji su srpsko društvo i državu doveli do potpunog sloma.

To je ona situacija kada je rečima tesno u grlu i kada su željne da zavape, jer su nam zagadili živote. I zato, građani Srbije, dok nas još ima, mi smo poslednja linija odbrane Ustava, a to znači odbrane države i društva od organizovanog kriminala koji je uzurpirao ne samo svu vlast, nego i pravo na živote svih nas. Kriminalci na vlasti nikada neće dozvoliti da vlast izgube na izborima. Zato više sa njima nema ni izbora niti bojkota izbora, nego blokada svih okupiranih državnih institucija.

A u stvari biće dovoljno blokirati samo Predsedništvo Srbije u kome stoluje vođa čipulićkog kriminalnog klana jer je on vlasnik i države i naših života. Zapamtite, ako mi i dalje budemo ispoljavali mentalitet stada, kriminalci na vlasti će nas nemilosrdno kao ovce šišati i našu će snagu bez milosti razvlačiti a sve će nam uvek tumačiti da je to za onu njihovu „Srbiju do Tokija“.

Treba blokirati taj teatar apsurda u vidu kriminalne vlasti, jedini teatar koji radi, dok su sva pozorišta zatvorena.

To je put do slobode Srbije, a ne izbori koje organizuje vođa ćipuličkog kriminalnog klana Aleksandar Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati