Izbori 2024

[ Izvor: Južne vesti ]

03. 06. 2024. 14:35 4

"Ako SNS pokuša da KUPI odbornike, nastaće revolucija u Nišu"

Kako bi ispunili očekivanja građana Niša, nosilac liste “Biramo Niš” Đorđe Stanković kaže da će što brže i efikasnije morati da počnu sa dogovorima oko konstitucije Skupštine Grada Niša. Smatra da SNS neće smeti da “kupi” nijednog odbornika opozicije i tvrdi da bi u suprotnom “nastala revolucija”.

Stanković ističe da su Nišlije na izborima pokazale želju za promenama i da je zbog toga odgovornost opozicije još veća, te dodaje da SNS neće smeti da kupi nijednog budućeg odbornika opozicije.

Građani mogu, kako Đorđe Stanković tvrdi, da budu spokojni, jer će zaštiti svaki glas i svakog odbornika. O tome je u nedelju uveče na zajedničkoj konferenciji opozicije govorio i Dragan Milić koji je kazao da će opozicija umeti da zaštiti rezultate izbora, kao i to da neće dozvoliti nikakvu manipulaciju sa izbornom voljom građana Niša, prenose Južne vesti.

- Ne smeju se igrati sa izbornom voljom građana Niša, a to je i doktor Dragan Milić sinoć jasno rekao. Niš želi promene uprkos svim opstrukcijama, uprkos kupovini glasova, uprkos zloupotrebi javnih institucija, uprkos bojkotu na kraju krajeva, mi smo pobedili i kada bi pokušali da kupe nekog odbornika nastala bi revolucija - kaže Stanković.

Podsetimo, pobedu su kasno sinoć proglasili i opozicija i SNS, a prema podacima CESID-a i IPSOS-a na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka - SNS ima 29 mandata, lista Dragana Milića 16, a "Biramo Niš" 10, "Ujedinjeni - nada za Niš" 3, lista "Kreni-Promeni" 2 odbornika, a Ruska stranka jednog. Po tim podacima, ako bi se opozicija ujedinila, kako su najavili, imala bi ukupno 31 odbornika i većinu za formiranje vlasti u Nišu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati