Izbori 2024

Direktno.rs

27. 05. 2024. 09:02 7

"Početak njihovog kraja je krenuo, moć je u rukama građana"

"Izbori 2. juna su prilika da građani Srbije iskoriste moć koja je u njihovim rukama i da svi zajedno ostvarimo što bolje rezultate u lokalnim sredinama", rekao je u Sremskoj Mitrovici predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić.

- Krenuo je početak njihovog kraja u svakom smislu. Sada nam trebaju male pobede koje će sutra postati velike. Da bismo na lokalnom nivou mogli da se borimo protiv onih koji su uzurpirali sve resurse, vlast i medije, moramo da imamo jaku organizaciju - kazao je on.

Aleksić ističe da Srbijom vlada autoritarni režim koji je bliži diktatorskom, kao i da se nikada u istoriji i u svetu nije dogodilo da je neki diktator dozvolio slobodne izbore i dodaje da to ni ovde ne možemo očekivati, već ćemo uvek imati delimično slobodne izbore.

- Uglavnom su svi dosadašnji izbori bili problematični jer nemamo državu i takvi će biti i u narednom periodu. Najveća snaga snaga današnje vlasti je apatija i demotivacija opozicionog biračkog tela. Jedino što ne mogu da pobede krađom i ostalim sredstvima je velika izlaznost. Mislim da će u velikim gradovima biti i velika borba, ali i u manjim mestima jer je energija jaka - dodao je Aleksić.

On kaže da se Aleksandar Vučić predstavlja u kampanji kao da je kandidat za svaku opštinu i grad u Srbiji i dodaje da sve što se događa na međunarodnoj političkoj sceni, kao i usvajanje Rezolucije o Srebrenici, poruka je Vučiću, a ne Srbiji.

- Vučić je na vlast došao tako što je glumio evropejca, govorio da će se obračunati sa kriminalom i korupcijom, kao i da će se boriti za pomirenje u regionu. Sada je vratio i svog političkog oca Šešelja na listu i krenuo da nas vraća unazad, zbog čega država trpi posledice i sramoti se. On je čovek koji će pre da da deo teritorije nego potpuno slobodne izbore - zaključio je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati