Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

22. 05. 2024. 16:16 15

Đuka objavio lične podatke članova CRTE, pa objavu obrisao (VIDEO)

Vladimir Đukanović, poslanik Srpske napredne stranke (SNS) javno je objavio podatke predstavnika CRTE i time prekršio zakon. On je na društvenoj mreži Iks objavio rešenje kojim se odbija lista Sava Manojlovića na Vračaru, ali je tom prilikom objavio i lične podatke za šta je predviđena zakonska kazna.

Vladimir Đukanović je na društvenoj mreži Iks objavio da je listu Sava Manojlovića na Vračaru oborena nakon što je predstavnik CRTE uputio žalbu Višem sudu.

On je objavio da se ciljano išlo na Manojlovića i da se time nastavljaju obračuni unutar opozicije. Ipak, veći problem je bio što je Đukanović tom prilikom objavio dokument u kojem se vide lični podaci predstavnika CRTA.

Namerno ili ne, Đukanović je javnosti dao na uvid jedinstvene matične brojeve i predstavnike ove organizacije, što je protivno članu 146 Krivičnog zakonika.

Kako je objavio Istinomer, Đukanović je nakon toga obrisao ovu i objavio novu objavu, gde je delimično sakrio lične podatke.

Inače, prema članu 146 krivičnog zakonika, ko neovlašćeno pribavi ili saopšti drugom podatke o ličnosti u svrhu za koju nisu namenjeni, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Podsetimo, Izborna komisija na Vračaru na sednici u utorak konstatovala je odluku Višeg suda u Beogradu da se poništava rešenje o proglašenju liste "Dr Savo Manojlović - I ja sam Vračar - Kreni - Promeni" zbog čega će birači na glasačkom listiću 2. juna imati u ponudi osam umesto devet lista za koje mogu da glasaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati