Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

22. 05. 2024. 15:34 31

"Cirkus": Ana Mihajlovski povukla potpis sa liste Sava Manojlovića (FOTO)

Ana Mihajlovski Grubin, poznata voditeljka i aktivistkinja, dala je potpis listi pokreta "Kreni promeni" Sava Manojlovića na Vračaru, ali je posle, kako kaže, cirkusa u javnosti sa prihvatanjem i odbijanjem liste tog pokreta, odlučila da povuče svoje ime sa liste. Mihajlovski je poručila da ni sama ne može da razume šta se prethodnih dana dogodilo sa listom "Kreni promeni" koja je po drugi put oborena na Vračaru.

Poznata voditeljka otkrila je na svom Instagram profilu da je ona "jedna od dve osobe" zbog koje je navodno oborena lista "Kreni promeni".

- Odazvala sam se na poziv za listu u znak podrške jednoj potpuno novoj građanskoj inicijativi. To je bio moj način da dam šansu nekim novim ljudima i podršku onda kada im je bila potrebna, a sve iz brojnih razloga o kojima sam vama ovde pisala godinama unazad - poručila je Mihajlovski.

Kako je dodala, nije njena dužnost da se bavi novim zakonom već je to "radila pravna služba koja je za to zadužena".

- Nakon cirkusa u javnosti, a u vezi sa listama, ja sam 18. maja pismenim putem obavestila pokret da povlačim svoje ime sa lista, kao i podršku bilo kojoj političkoj opciji iz prostog razloga: Ako ja ne mogu posle čitavog ovog cirkusa da shvatim ko je ovde u pravu, ko je ispravan, a ko pokvaren, sigurno da ne mogu da objasnim to bilo kojoj drugoj osobi. Ne mogu da podržim nešto što ne razumem ni sama - napisala je Mihajlovski.

Kupila stan na Vračaru prošlog leta, a promenila adresu u decembru

Zatim je istakla da ona nije dala "fantomski potpis".

- Po našem zakonu kandidati ne mogu povući svoj potpis nakon prihvatanja liste već mogu dati ostavke tek nakon izbora, što sam pismenim putem i najavila. Ja nisam nikakav fantom, pobogu, već osoba koja je prošlog leta kupila stan na Vračaru što je lako dokazivo, a adresu sam promenila u decembru 2023. godine i danas živim u svom stanu - navela je Mihajlovski.

Poručila je i da ne zna kako je došlo do "takvih propusta".

- Nisam imala uvid u zakon i ne znam šta je iza zatvorenih vrata dogovoreno. Imala sam, zaista, najbolju nameru, ali mogu da razumem da to zvuči neverovatno u ovom svetu koji smo napravili, te sam spremna na sve posledice koje eventualno mogu uslediti - stoji na Instagram profilu poznate voditeljke.

Lista imala 366 umesto 600 potpisa?!

Mihajlovski je na ovoj društvenoj mreži podelila i prepisku na ovu temu sa jednim od korisnika Instagrama.

- Ćao Ana, samo mala ispravka apropo liste. Lista "Kreni promeni" na Vračaru je oborena jer ima 366 potpisa umesto 600 koliko je potrebno za navedenu opštinu. Malo je bezveze prema svima jer se ovaj podatak ne pominje uopšte nego se informacijama spinuje. S obzirom na to da je lista podneta sa 366 potpisa pitanje je kako je uopšte prihvaćena - glasilo je pitanje za Mihajlovski.

"Stvarno bih volela da mogu da objasnim"

Ona je na to, ponovo, rekla da ne razume šta se sve dogodilo.

- Prihvatanje, obaranje, prihvatanje, obaranje... ako nečija lista krši zakone ona ne sme biti prihvaćena. Toliko je jednostavno i nevažno je da li je to opcija koju podržavamo, na čijoj listi ili protiv koje se borimo To je crno ili belo, nešto je u skladu sa zakonom ili ne... međutim, ne i kod nas - poručila je Mihajlovski.

- Šta se tu desilo, ko je čiji, ko je ko, ko krši zakon, ko kome podmeće, ko je iskren, ko laže, ja evo pet dana pokušavam da shvatim i ne mogu. Nemam kapacitet za to. Stvarno bih volela da mogu da objasnim i vama i sebi, ali ja zaista ne mogu danas ništa u vezi sa tim da tvrdim sa 100 odsto sigurnosti. Znam samo da se bezakonje bezakonjem ne rešava. Nikad nije i nikad neće - zaključila je poznata voditeljka.

Inače, pokretu "Kreni promeni" oborena je drugi put lista na Vračaru nakon čega je Savo Manojlović, lider pokreta, poručio da bez obzira na to ostaje u izbornoj trci iako je ranije pretio blokadom izbornog procesa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati