Izbori 2024

Direktno.rs

19. 05. 2024. 12:39 24

Nova seoba Srba - iz Jajinaca na Stari Grad!

Izbori 2. juna doneli su nam i nešto novo. Posle seobe glasača SNS-a iz Vojvodine, Centralne Srbije i Republike Srpske u Beograd počela je opoziciona seoba. Ali ne birača nego odbornika. Iz Jajinaca na Stari Grad. Iz Moštanice na Vračar. Seoba u suprotnom smeru nije bilo...

S obzirom na novi zakon koji su sami predložili, proveravana su prebivališta kandidatima za odbornike i ispostavilo se da je broj onih koji su se "selili" sa opštine na opštinu ogroman. Posle aktiviranja prekookeanskog kviska Vučić je naredio opštinskim i gradskim izbornim komisijama da se prihvate sve liste iako nisu podnete u skladu sa zakonom. Tako smo došli u situaciju da će građane na Vračaru i Starom Gradu predstavljati ljudi koji ne znaju ni ulice na tim opštinama, a kamoli njihove probleme. Plus nemaju pravo da glasaju na tim opštinama.

Na društvenoj mreži X pojavile su se informacije, kao i tekst rešenja izborne komisije Stari Grad. Tako je javnost saznala za najeklatantniji primer opozicionog izbornog inženjeringa, promenu prebivališta Marine Pavić koja je druga na gradskoj listi Sava Manojlovića i prva na listi za Stari grad. Gospođa Pavić se iz Jajinaca u centar Beograda preselila šestog maja, samo šest dana pred istek roka za predaju lista!? I po tome je gospoda Pavić apsolutni rekorder. Ostali opozicioni fantomski odbornici su se preselili prethodnih meseci. Ovaj podatak je u suprotnosti sa izjavom gospodina Manojlovića da oni za razliku od liste "Biram Beograd" nemaju problema sa kandidatima za odbornike jer su tražili i dobili tumačenje nadležnih organa i prema njemu se i ponašali.

Na veliku žalost Starograđana gospođa Pavić neće moći da ih predstavlja u Skupštini opštine jer je lista na kojoj je samo 13 (trinaest) kandidata odbijena zbog nedovoljnog broja potpisa. Na Vračaru je listi Kreni-promeni falilo pet puta više potpisa nego na Starom Gradu ali je ta lista od strane Vučića prihvaćena. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati