Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

14. 05. 2024. 11:20 5

Brnabić: Izmene Zakona o biračkom spisku idu na štetu građana

Predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić rekla je da nedavno usvojene izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, "idu na štetu" građana.

Ona je objasnila da će građani koji su promenili prebivalište posle 3. jula prošle godine "morati da se maltretiraju i glasaju na bivšem biračkom mestu".

- Pritom, procene su da oko 12.500 građana neće moći da ostvari svoje biračko pravo jer su izbori u lokalnim sredinama u kojima su pre 3. jula bili prijavljeni završeni - istakla je Brnabić gostujući na Kurir televiziji.

Ona je dodala i da su beogradski i lokalni izbori koji će se održati 2. juna izuzetno značajni.

- Ovi izbori su odlučujući za to da li ćemo ispuniti ono što smo zacrtali do 2027. godine i što smo obećali, a to su veće plate, veće penzije, to je ekonomski rast - rekla je Brnabić.

Predsednica Skupštine je istakla i da će Srbija nastaviti da se bori protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN).

- Nisam optimista, ali borićemo se, i sponzorima i kosponzorima te Rezolucije neće biti lako. Naravno, najviše u toj borbi daje predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić - kazala je Brnabić.

Ona je dodala da bi na glasanju u UN moglo da dođe do apsurdne situacije da bude više onih koji su uzdržani i koji su glasali protiv a da rezolucija opet bude usvojena.

- Sponzori i kosponzori te rezolucije su zahtevali da se računaju samo glasovi onih koji su glasali. Zbog toga bismo i mogli da dođemo u takvu situaciju - objasnila je Brnabić.

Dodala je da joj nije jasno zašto se sada insistira na usvajanju rezolucije koja je predložena bez konsultacija i pripremana u najvećoj tajnosti.

- Predsednik Vučić je objasnio to. Cilj usvajanja rezolucije je da bi Bosna i Hercegovina mogla da zahteva nadoknadu štete od Srbije, da bi našem narodu bila nametnuta politička i moralna kvalifikacija i da bi mogla da bude ukinuta Republika Srpska - ukazala je Brnabić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati