Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

23. 04. 2024. 10:23 6

Usvojene izmene Zakona o lokalnim izborima

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima, čime je omogućeno da lokalni izbori u gradovima u kojima nisu održani u decembru, budu spojeni sa već raspisanim izborima za gradsku vlast u Beogradu, koji će biti održani 2. juna.

Za izmene i dopune zakona glasalo je 168 poslanika među kojima su i poslanici dela opozicije, odnosno stranaka koje su donele odluku da izađu na beogradske izbore u junu. 

Inače, sednica je bila zakazana na predlog 187 poslanika vlasti i dela opozicije.

U obrazloženju predloga za promenu Zakona piše da se on donosi zbog dinamike održavanje izbora i sednica lokalnih samouprava. Tako će se rok za raspisivanje lokalnih izbora pomeriti sa 120 na 150 dana pre isteka mandata, a od dana raspisivanja do dana izbora ne može proći manje od 30 dana, umesto 45 kako piše u aktuelnom zakonu.

Na izbore će, kako je najavljeno izaći Zeleno levi front, Narodni pokret Srbija, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, dok su Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicija NADA najavile da neće učestvovati jer smatraju da nema vremena da se poboljšaju izborni uslovi do 2. juna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati