Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

17. 04. 2024. 14:29 6

Brnabić: Nema dogovora, jer se sve svelo na datume

- Nismo postigli dogovor zato što se sve ponovo svelo na razgovore o datumima, danas nešto više i o izbornim uslovima, ali konačno, ultimativno je postavljen datum - rekla je Brnabić.

Kazala je da opozicija nije danas želela da razgovara o biračkom spisku, izbornim uslovima ODIHR-a i da li oni treba da se implementiraju pre ili kasnije.

- Izbore ne možete da imate još tri godine, ukoliko želite da ispoštuijete da izbori ne mogu da se organizuju minimum godinu dana pre nego što se preporuke implementiraju - navela je Brnabić.

Predsednica parlamenta je naglasila da je "u smislu konstruktivnosti, razmene mišljenja, argumenata", današnji sastanak "bio apsolutno daleko najbolji do sada".

- U tom smislu jako, jako dobar sastanak, i dijalog kojim bi se ponosio svaki parlament na svetu. Mislim da je to taj ton i ponašanje koje mi dugujemo našim građanima - poručila je Brnabić.

Formiraju se dva radna tela: Za preporuke ODIHR-a i za birački spisak

Brnabić je najavila da će biti formirana i dva radna tela od kojih će se jedno baviti izmenama i dopunima svih relevatnih zakona kojima se primenjuju ODIHR-ove preporuke, a drugo vršnjem uvida, kontrole, nadzora nad biračkim spiskom i, po potrebi, njegovom revizijom.

- I ja se nadam da će i predstavnici opozicije grupisane oko "Srbije protiv nasilja" uzeti učešće u tom radu. Opozicija koju predstavlja lista "Mi glas iz naroda" je potvrdila da će oni svakako uzeti učešće u ovom radu i ja im na tome zaista od srca zahvaljam - zaključila je Brnabić.

Četvrti sastanak parlamentarnih stranaka vlasti i opozicije o izbornim uslovima i preporukama OODIHR-a, završen je bez uspeha.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati