Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

15. 04. 2024. 10:16 26

Brnabić: Danas ću odgovoriti listi "Srbija protiv nasilja"

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će tokom dana odgovoriti listi "Srbija protiv nasilja" (SPN) na njihove zahteve iskazane u dopisu upućenom joj u petak, kojim se, kako je rekla, "bavila na najozbiljniji način", a tiču se redosleda primene preporuka ODIHR.

- Opozicija nas drži u ludilu lokalnih izbora - rekla je Brnabić za TV Hepi i dodala da je "osnovni predlog SPN da se sada obustave sve izborne radnje za Beograd", da "praktično promenimo Zakon o lokalnoj samoupravi, da ima retroaktivno dejstvo, da bude puj-pike ne važi, i da se oni odlože do daljeg".

- To je protivustavno i apsolutno nemoguće. Neshvatljivo. To je kao sprdnja sa ovom državom i svim njenim građanima - ocenila je ona.

Brnabić je ponovila da će izbori u Beogradu biti sigurno 2. juna, a da se za one u ostalih šezdesetak opština, predviđene za jul ili avgust, može razgovarati sa opozicijom o odlaganju za septembar ili oktobar, kako bi se uspele primeniti sve preporuke ODIHR.

- Kada bi se prihvatio zahtev opozicije i odložili izbori u Beogradu, što bi bilo kršenje zakona i Ustava, onda bi oni, kao i u ostalim opštinama i gradovima, bili u novembru ili decembru, možda početkom 2025. godine, što bi bilo loše po građane, jer bi značilo da grad ima privremeno finansiranje godinu i po.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati