Izbori 2024

Direktno.rs

07. 04. 2024. 21:30 19

Đilas u Utisku: Ovo je diktatura! Tuku naše članove, o kakvim izborima mi pričamo?!

"Juče je u Kaću napadnuto nekoliko naših aktivista. Mara Puškaš je oborena na zemlju, a Vlada Vrsajkov, anesteziolog, prebijen je pesnicama u glavu,a onda su ga šutirali na zemlji. Išao je da deli flajere, nije mu do bilo ispod časti, a tamo su ga bukvalno masakrirali. O kakvim mi izborima pričamo, u kakvim preporukama ODIHR-a se nalaze takve stvari", rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas gostujući u "Utisku nedelje".

- Da li je Aleksandar Vučić pozvao pretučenog anesteziologa i rekao da mu je žao ili rekao da će se potruditi da napadači budu kažnjeni? Ne, ništa se nije desilo - dodao je Đilas, a onda se osvrnuo i na izbornu krađu sprovedenu 17. decembra prošle godine.

- Na izbore 2023. smo izašli svesni stotina hiljada glasova koji se kradu putem medija, svesni kupovine glasova koje smo dokazali... Jedino što nismo očekivali jeste to dovođenje birača, to je promenilo volju birača u Beogradu. I na tim izborima je opozicija pobedila. Kada vidite rezultate, da nije bilo dovođenja birača - opozicija je pobedila.

- Sve smo pokušali da se poprave izborni uslovi, iako su nam mnogo govorili - "šta pričate sa njima, kada su organizovana kriminalna grupa". Podnosili smo žalbe Ustavnom sudu, ništa nije vredelo. O čemu mi više da pričamo - pa poslali smo pre tri nedelje predloge vlasti kako da dođe do fer izbora. Oni su nas 1. aprila pozvali na kolegijum, a 3. aprila su raspisali izbore za 2. jun. Ko je prava opozicija na takve izbore neće izaći - istakao je Đilas i nastavio:

- Stav SSP je da se ne izlazi na izbore ako se oni održavaju 2. juna. Mi se ovde bavimo pokušajem da se promeni Srbija. Mi kada hoćemo da smenimo Vučića, ne govorimo to personalno, nego je to naš pokušaj da se promeni Srbija. A da bi se to desilo, vlast mora da se promeni.

Istakao je Đilas da je trenutna situacija u Srbiji katastrofalna...

- Sve se raspada! Gde god da pipnete - zdravstvo, obrazovanje, školstvo - sve se raspada! Dok ovu zemlju vodi čovek koji je šef organizovane kriminalne grupe, koji se zove Oskar, gde njegovi najbliži saradnici pričaju sa tim kriminalcima na toj Sky komunikaciji, Stefanović, Parezanović, Dijana Hrkalović, gde Novak Nedić ima komunikaciju sa njima, gde Milenkovića, čoveka koji sa Mitićem otkrije Jovanicu proganju, hoće da ih ubiju, imaju obezbeđenje policijsko zbog toga, a onaj koji je pravio Jovanjicu, šeta se po televizijama. Evo sad mu i dete slikaju, vi mene pitate - Zaboga, a Vračar?

- Vračar jeste važan za mene, ja živim na Vračaru. Tačno je, imali bismo veliku šansu da pobedimo na Vračaru, Starom gradu i na nekim još opštinama u Beogradu, ako bi građani izašli. Ali mi se ne borimo za vlast na Vračaru, ljudi. Mi se borimo za promene u ovoj zemlji u kojoj neće tući lekare kad dele flajere ili neke druge ljude, u kojima neće decu izbacivati iz vrtića, neće paliti automobil kao onom čoveku u Kovinu što je protiv vlasti, neće ih otpuštati sa posla. Iz koga neće ljudi bežati u inostranstvo jer ne mogu više da prežive ovde. Mi se za to borimo. Dok su ovi na vlasti, to se neće promeniti. Da oni ne bi bili na vlasti, moraju da se promene izborni uslovi - objašnjava Đilas.

- Onda nam neki kažu "idite od vrata do vrata" - išli smo mi, ali nas onda u Kaću prebiju. Mnogi kritikuju narod, ali mene čudi kako SNS ima ovako malu podršku kada znamo šta sve rade i kako dodaju ljude u birački spisak. Svaka čast narodu šta sve izdržava, ovaj narod je sjajan. Da li je opozicija sjajna? Nismo, imamo mi dosta mana, ali se borimo, otvoreni smo za svakoga ko želi toj borbi da se priključi. Dajte rešenje, ljudi. Za nas je rešenje da izvršimo pritisak na vlast.

Đilas je jasno stavio do znanja kakva je vlast Srpske napredne stranke.

- Ljudi, ovo je diktatura! To je naša situacija, nemojte da se ponašamo da je ovo normalna demokratska zemlja i da govorimo da je ovo "malo nedemokratski režim". Ovo je diktatura! Kada vidite kako nam se obraćaju, pa oni bi nas ubijali samo kada bi znali da neće snositi posledice. Kada bi znali da mogu da nas ubiju, oni bi nas ubijali bez problema - istakao je Đilas.

Dragan Đilas se potom osvrnuo i na svakodnevna gostovanja Aleksandra Vučića u medijima i, kako je rekao, iznošenje neistina.

- Vučić svakoga dana laže u medijima da opoziciji pada podrška u Beogradu, a da Srpskoj naprednoj stranci raste rejting. Jednostavno, ne može nešto drastično da se promeni za tri meseca - rekao je Đilas, pa dodao:

- A kada vidite spisak stranaka koji su na listi, to je da se uplašite. Tu imate Vučićeve radikale, pa Šešeljeve radikale, Miloševićeve i Dačićeve socijaliste, Zavetnicu... Vučić je jednostavno sve dao na Kosovu, dao je litijum, dao je zemlju Arapima. On sutra nastavlja, u Francuskoj kupuje podršku Evrope kako bi zažmurili na sve što se ovde dešava - istakao je predsednik SSP i zaključio:

- Nadovezao bih se na reči vašeg slušaoca, ja bih sve na svetu dao da izbegnemo kuku i motiku. Podsetiću još jednom, juče su u Kaću Maru Puškaš i Vladimira Vrsajkova napali banditi organizovani od strane SNS, šutirali su čoveka na zemlji. A vi kada šutirate nekoga, možete da ga udarite u glavu i da ga ubijete. A onda je SNS rekao da je to bio protest građana zbog navodnih laži u tim flajerima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati