Izbori 2024

Direktno.rs

07. 04. 2024. 15:45 1

"Neprihvatljivi razgovori o izbornim uslovima za već raspisane izbore"

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da, nakon što je vlast raspisala izbore za 2. jun i krenula u kampanju, nema više smisla razgovarati o uslovima za tako raspisane izbore "jer to i nisu izbori".

- Predsednik države gostujući na Informer televiziji i u brutalnoj funkcionerskoj kampanji za te takozvane izbore 2. juna pljuje opoziciju i veliča sebe, dok predsednica Skupštine Ana Brnabić poziva opoziciju da nastave razgovore o izbornim uslovima. Rapisali su izbore i krenuli u kampanju, pa zovu opoziciju na razgovore i svesno prenebregavaju prvu preporuku ODIHR-a po kojoj dovoljno pre narednih izbora moraju da se pokrenu neophodne zakonske izmene - rekao je Ponoš na osnivačkoj skupštini OO SRCE Čukarica.

- Ako se odmah krene sa primenom preporuka ODIHR, moguće je do na jesen da se poprave izborni uslovi i organizuju zajedno ponovlljeni beogradski i preostali kokalni izbori. Formalni preduslov je da Skupština izglasa leks specijalis koji to omogućava, a opozicija je na to spremna - obasnio je Ponoš.

On je istakao da je odnos prema izbornoj krađi jedna od stvari koja pokazuje ko je zapravo opozicija režimu.

- Koalicija "Srbija protiv nasilja" je format koji se pokazao kao uspešan na decembarskim izborima i u borbi protiv izborne krađe. To je format sa koijm treba nastaviti i širiti ga sa istinskom opozicijom - dodao je Ponoš.

Ponoš je osudio napad na članove Stranke slobode i pravde u Novom Sadu rekavši da je to pokazatelj da vlast ne želi da izvuče zemlju iz krize, već je gura u sukobe.

- Brutalno su pretukli članove SSP-a koji su delili letke. O kakvim uslovima oni govore ako fizički nasrnu na lekara i poslanicu koji su delili je flajere?

Ponoš je istakao da se vlast trudi da "prekrije ulazak Kosova u Savet Evrope na koji je Vučić dao pristanak prihvatajući Briselski i Ohridski sporazum".

- Sada treba to da njegovi glasači progutaju. Njegovi višečasovni rijaliti televizijski nastupi služe za odvlačenje pažnje sa njegove odgovornosti.

Povodom formiranja državnog tima koji treba da zaustavi ulazak Kosova u Savet Evrope Ponoš je istakao da je Vučić delegirao tim da glumi hitno zaustavljanje nečega što je odavno dogovorio.

- U taj tim je stavio Tomislava Momirovića, koga je iskustvo u hotelijerstvu kvalifikovalo da se bavi Kosovom, za razliku od Radoičića koji se preko rešavanja Kosova kvalifikovao za hotelijerstvo. To pokazuje kako Vučić gleda na KiM.

Ponoš se osvrnuo i na podizanje tenzija oko Republike Srpske.

- Vučić i Dodik objašnjavaju kako je Srpska ugrožena zato što su nečijim unucima, maloletnoj deci, blokirani računi. Sve to dok udovice poginulih u borbi za Srpsku nemaju novaca ni sveću da zapale. Republika Srpska je stvorena u borbi u kojoj su mnogi dali živote, a sada se Vučić i Dodik njome poigravaju vodeći neodgovornu politiku.

Za predsednicu OO Čukarica izabrana je Konstantina Peterska Filipović, doktor stomatologije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati