Izbori 2024

05. 04. 2024. 13:59 20

Nestorovićev pokret ide na BG izbore

Narodni poslanik pokreta „Mi – snaga naroda“, Branimira Nestorovića, Aleksandar Pavić izjavio je na konferenciji u Skupštini Srbije da će ovaj pokret izaći na beogradske izbore raspisane za 2. jun, ali da će tražiti promenu izbornih uslova.

Pavić je rekao da potpise za izlazak na izbore još nisu počeli da prikupljaju.

Ocenio je da vlast „ni izbliza“ ne poštuje postojeće izborne zakone i napomenuo da će se založiti da pravo glasa u određenoj lokalnoj samoupravi imaju samo oni koji tu imaju prijavljeno prebivalište najmanje godinu dana.

- Naš vid borbe podrazumeva da u zakonskim okvirima vršimo pritisak na vlast jer ćemo u protivnom raditi po stranom dikatu i ući u politički voluntarizam. Mi želimo da izbegnemo da strani zahtevi ovde odlučuju a ne naši zakoni, iako ih ni sama vlast ne ni izbliza ne poštuje koliko je potrebno - kazao je Pavić.

Naveo je da nisu bili zadovoljni ni uslovima u kojima su održani izbori 17. decembra.

Ako ne bude nekih politickih vaninstitucionalnih kompromisa mi ćemo učestvovati na izborima koji su zakonski raspisani, rekao je poslanik „Mi – snaga naroda“.

- Bojkot nikada nije bio dobro rešenje i doneo odgovarajuće rezultate. Naš vid borbe je da unutar zakonskih okvira vršimo pritisak na vlast da poboljšaju uslove - rekao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati