Izbori 2024

Direktno.rs

21. 03. 2024. 11:55 9

POKS: Ili hitan razgovor vlasti i opozicije oko izbornih uslova ili ih neće biti

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i ostale opozicione stranke, juče su zvanično zatražile hitan razgovor vlasti i opozicije oko stvaranja uslova za održavanje fer i demokratskih izbora.

- Evo prvog zadatka nove predsednice Skupštine Srbije, Ane Brnabić, ukoliko zaista želi dijalog vlasti i opozicije, da to pokaže i na dalu, a ne samo na rečima. Opozicija je učinila prvi potez ka smirivanju tenzija u društvu i pozvala predstavnike vlasti, premijera i predsednika skupštine, na razgovor oko izbornih uslova koji bi trebali da omoguće fer i demokratske izbore u Beogradu i ostalim opštinama i gradovima - izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik, Vojislav Mihailović.

- Okvir tih razgovora mogle bi da budu preporuke ODIHR, ali ukoliko vlast ne sazove hitan sastanak i ne pokaže spremnost da što pre, a ne za četiri godine sprovede preporuke, neće biti uslova za održavanje izbora. U tom slučaju još pre raspisivanja izbora koje će se desiti u prvim danima aprila, celokupna parlamentarna opozicija će organizovati sve moguće aktivnosti kako se farsa od izbora ne bi ponovila. Ukoliko se sastanak ne održi do kraja nedelje, izgubićemo dragoceno vreme i mogućnost da društvo krene u pravcu smirivanja tenzija i sukoba, a sva odgovornost za buduće nemile događaje snosiće vlast - dodao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati