Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

15. 03. 2024. 21:56 15

Martinovića pitali o slučaju "Mala Krsna", on pričao o Đilasu

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović ima svoju taktiku. On odgovara na pitanja novinara, ali ne govori o onome što je pitan. Umesto da objasni kako su predsednik Srbije i premijerka, pozivajući se i na informacije iz tog ministarstva, znali da je iz Smedereva na Voždovac preseljena samo jedna osoba, Martinović je do u nedogled ponavljao ime Dragana Đilasa, i to da je birački spisak dostupan.

- Na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave imate kompletan birački spisak za celu teritoriju Republike Srbije koji je povezan sa matičnim knjigama koje vode naše opštine i gradovi i koji je povezan sa evidencijom o prebivalištu i boravištu građana. Tri javne evidencije su elektronskim putem umrežene - jedinstveni birački spisak, matične knjige, evidencije o prebivalištu i boravištu građana, nikakav izborni inženjering u takvim uslovima nije moguć - objašnjava Martinović, prenosi N1.

Kako je naveo, izborni inženjering je bio moguć u vreme kada je Dragan Đilas bio na vlasti.

- Mi tad nismo imali jedinstven birački spisak, danas ga imamo - kazao je.

Na pitanje novinara N1 kako su predsednik Srbije i premijerka, pozivajući se i na informacije iz tog ministarstva, znali da je iz Smedereva na Voždovac preseljena samo jedna osoba, Martinović odgovara:

- Nije bilo nikakvih zloupotreba niti su zloupotrebe moguće. Elekstroni sistem po kome se vodi jedinstveni birački spisak je tako postavljen i koncipiran da apsolutno nikakve zloupotrebe i nikakve manipulacije sa jedinstvenim biračkim spiskom nisu moguće. Vi sad možete da me pitate sto puta nešto vezano za birački spisak, moj odgovor će uvek ostati isti. Sve je javno, sve je dostupno, svaki grašani može da proveri da li je upisan u birački spisak, i ako nije da zatraži da bude upisan - zaključio je Aleksandar Martinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati